Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει την πόρτα της εξόδου η ομάδα Αχτσιόγλου - Κ.Ο με Τσακαλώτο


To χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου αναμένεται να γραφτεί σήμερα, καθώς η ομάδα Αχτσιόγλου θα ανακοινώσει-σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες- την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

To κουμπί της εξόδου αναμένεται να πατηθεί μετά την πρωινή σύσκεψη της στελεχών της ομάδας Αχτσιόγλου, που έχουν σταχυολογήσει όλα τα πολιτικά δεδομένα και τις εσωκομματικές συνθήκες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να παραμείνουν άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ και να συντηρήσουν την υπάρχουσα κατάσταση. Η ανακοίνωση της αποχώρησής τους θα συνοδεύτεται και από ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο θα επεξηγούν την απόφασή τους.

Ηδη τα επόμενα πολιτικά βήματα για την τάση των (6+6) έχουν αποφασιστεί. Ανεξαρτητοποίηση των Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου, Τζανακόπουλου, Τζούφη, Αναγνωστοπούλου, όπως επίσης και των δυο μουσουλμάνων βουλευτών, Χουσείν Ζαεϊμπεν και Φερχάτ Οζγκιουρ. Οι παραπάνω θα συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με τους ήδη ανεξάρτητους και προερχόμενους από την Ομπρέλα, Τσακαλώτο και Πέρκα.

Επικρατέστερος για επικεφαλής του σχήματος φέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης, αν και μερίδα στελεχών θα ήθελε να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία η Έφη Αχτσιόγλου.

Το κάλεσμα Τσακαλώτου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  είχε απευθύνει δημόσιο κάλεσμα κοινοβουλευτικής συνεργασίας με την ομάδα Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι  «χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος, νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, Υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να έχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου απάντησε: «Θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. 'Αλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές. Είναι ένα κλίμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει». Σημείωσε ακόμη ότι «ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παραγάγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα