Πολιτική

Σε τροχιά εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η ομάδα Αχτσιόγλου


Σε τροχιά εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον η ομάδα Αχτσιόγλου, μετά την πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των στελεχών της. Οριστική απόφαση δεν ελήφθη, ωστόσο, το μήνυμα που στέλνουν "πηγές" της ομάδας Αχτσιόγλου, είναι ότι η συμβίωση με την ηγετική ομάδα του κόμματος είναι πλέον αδύνατη. Αυτό σημαίνει ότι η αποχώρηση των 6+6 έχει μπει στις ράγες και μένει να διαφανεί πότε τελικώς θα πραγματοποιηθεί.

«Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», σημειώνουν πηγές της ηγετικής ομάδας όσων συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση των «έξι συν έξι», στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ειδικότερα ότι «η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις».

Τονίζουν ότι «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης» και πως «υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα». Καταληκτικά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ηλιόπουλος: Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, βασικός εισηγητής της πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν και το πρόσωπο που συνάντησε στα μέσα της εβδομάδας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αντιδράσεις από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση περί "βούρκου", ωθώντας τον Ν. Ηλιόπουλο να απαντήσει με ανάρτησή του στο Facebook: «Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά». 

«Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα». Τονίζει ότι είναι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001 και σημειώνει: «Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Αποχωρεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, και έπειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα