Αγορές

Συνεχίζεται το ράλι ομολόγων της Ευρωζώνης - Στην κούρσα και τα ελληνικά


Συνεχίζεται το ράλι των ομολόγων της Ευρωζώνης, που ξεκίνησε χθες, ως προεξόφληση καλών νέων από το μέτωπο του πληθωρισμού. Οι αγορές αναμένουν τώρα ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα από την Eurostat και τη γερμανική στατιστική υπηρεσία θα δείξουν σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο μιάς νέας αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς γερμανικού υποχωρεί τώρα κατά 8,2 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται σε 2,365%. Μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν τα γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά ομόλογα, με τις αποδόσεις των 10ετών να υποχωρούν κατά 1-11 μονάδες βάσης.

Τη γενική τάση ακολουθούν σήμερα και τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα. Η απόδοση του 10ετούς που ανέβαινε χθες "κόντρα στο ρεύμα", υποχωρεί σήμερα κατά 6 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται αυτή την ώρα οριακά χαμηλότερο από 4,60%.

Πολύ καλύτερη επίδοση σημειώνει το 5ετές, που αποκόμισε και χθες σημαντικά κέρδη. Η απόδοση του υποχωρεί κατά 11 μονάδες βάσης, στο 3,57%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα