Αγορές

Μίνι ράλι ομολόγων της Ευρωζώνης - Μένουν πίσω τα ελληνικά


Σε ρυθμούς μίνι ράλι "τρέχουν" τα ομόλογα της Ευρωζώνης, που βρέθηκαν σε δίνη πιέσεων την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα ανακάμπτουν, εν αναμονή ενθαρρυντικών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού.

Οι αγορές αναμένουν "ευχάριστες εκπλήξεις" από τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα από τη γερμανική στατιστική υπηρεσία και από την Eurostat. Οι αναλυτές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, εκτιμώντας ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού θα παρουσιάσει σημαντική επιβράδυνση.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου που είχε φτάσει στα υψηλά 11 τίας την προηγούμενη εβδομάδα (2,57%), υποχωρεί αυτή την ώρα κατά  12,2 μονάδες βάσης από το κλείσιμο της Παρασκευής και διαμορφώνεται σε 2,44% Περίπου 12 μβ υποχωρούν επίσης οι αποδόσεις του γαλλικού, ολλανδικού, πορτογαλικού και ισπανικού 10ετούς χρεογράφου, κατά 7,5 μβ του ιταλικού.

 Αντιφατική εικόνα στην αγορά ελληνικών κρατικών χρεογράφων, που δεν ακολουθούν την γενική τάση των ευρωπαϊκών. Η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει περίπου 7 μονάδες βάσης, στο 4,66%, έχοντας κινηθεί σήμερα από 4,54% μέχρι 4,72%.

Αντίθετα, ενισχύεται το 5ετές: Η τιμή του ανεβαίνει και η απόδοση υποχωρεί κατά 10 μβ. Αυτή την ώρα διαμορφώνεται σε 3,61%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα