Ελλάδα

Συγχαρητήρια της Αθήνας στα Σκόπια: Έγινε το πρώτο βήμα για την ειρήνη


Την υπερψήφιση της έναρξης της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ χαιρέτισαν εν χορώ τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό μάλιστα, να στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα στον Ζόραν Ζάεφ.

«Συγχαρητήρια στον φίλο Ζόραν Ζάεφ. Η αποψινή ψηφοφορία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς μία κοινή επιτυχία. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ειρήνη και τη μελλοντική ευημερία των λαών μας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δηλώσεις έκαναν κι αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ενδεικτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισήμανε τα εξής: «Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για τη θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας».

Για «σημαντικό θετικό βήμα» έκανε λόγο και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι «προχωράμε».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, υπογράμμισε πως πρόκειται για μία «πολύ θετική εξέλιξη για την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια». «Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πλέον καθαρός. Συγχαρητήρια στον Ζόραν Ζάεφ και την κυβέρνηση του» έσπευσε να προσθέσει.

«Οφείλω να συγχαρώ τον Νίκο Κοτζιά για την δουλειά που έκανε» σχολίασε από την πλευρά της, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογράμμισε το εξής: «Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή».

Αναφορά έκανε τέλος, και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία ανέφερε τα κάτωθι: «Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. Οι δύο χώρες και συνολικά τα Βαλκάνια μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και τη συν-ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης