ΕΥΖην

Σχεδιάζοντας φουλάρια για τον οίκο Hermes


Περισσότερες από 11.000 ήταν οι συμμετοχές στο Le Grand Prix du Carre Hermes, για τη σχεδίαση μπατίκ για φουλάρι του γαλλικού οίκου.

Τα φουλάρια του Hermes είναι ονομαστά και περιζήτητα. Και κάθε δημιουργικός καλλιτέχνης επιθυμεί να συνδέσει το όνομά του με αυτά, καινοτομώντας.

Μόλις τον Απρίλιο, ο εδρεύων στο Παρίσι Βενσάν Λερουά (Vincent Leroy), έφερε το τεχνολογικό ντιζάιν στον κόσμο της πολυτέλειας: η βάση του σχεδίου του ήταν ένα από τα γλυπτά του, το «Slow Echo», και ο Λερουά χρησιμοποίησε ράβδους, πλάκες, βίδες, παξιμάδια, μοτέρ που απαρτίζουν το γλυπτό στις δύο διαστάσεις ενός φουλαριού Hermes.

Η πρώτη φάση του φετινού διεθνούς διαγωνισμού για σχεδιασμό φουλαριού ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου του 2019, με 11.366 συμμετοχές από 123 χώρες. Ο αριθμός συμμετοχών συνιστά καινούργιο παγκόσμιο ρεκόρ στον κόσμο των διεθνών διαγωνισμών ντιζάιν.

Το Le Grand Prix du Carre Hermes 2019 ήταν ανοιχτό σε καλλιτεχνικά ταλέντα, όπως designers, σχεδιαστές γραφιστικών, εικαστικούς, εικονογράφους, είτε επαγγελματίες, είτε ερασιτέχνες.

Στα μέσα Ιουλίου, κριτική επιτροπή του Hermes θα επιλέξει περί τα 100 σχέδια από όσα υποβλήθηκαν, για να συμμετάσχουν στη Φάση 2 του διαγωνισμού (κάθε συμμετέχων θα κληθεί να παρουσιάσει το σχέδιό του). Από την επιλογή αυτή, περίπου 10 θα προκριθούν στη Φάση 3, στα μέσα Οκτωβρίου.

Οι σχεδιαστές αυτών των 10 θα προσκληθούν επί διήμερο στον γαλλικό οίκο στο Παρίσι.

Τελικώς, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους νικητές (από έναν μέχρι τρεις) και θα ανακοινώσει τα ονόματά τους τον Μάρτιο του 2020.

Ο Hermes θα αγοράσει τα πρωτότυπα σχέδια των νικητών με την προοπτική να τα παρουσιάσει σε κάποια μελλοντική κολεξιόν του.

Διαβάστε επίσης