Επιχειρήσεις

Swissport: 300 απολύσεις με μηνύματα στα κινητά!


Την έξοδο στην ανεργία έδειξαν οι εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport και Skyserv σε 300 εργαζομένους τους, με μηνύματα στα κινητά τους, επικαλούμενες τη δραματική πτώση της κίνησης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».  

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας «οι εταιρίες Swissport και Skyserv ενημέρωσαν μέσω μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων τους, ότι θα παύσουν άμεσα όσους εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ότι θα προχωρήσουν στην ένταξη των εργαζόμενων αορίστου χρόνου στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας».

«Αυτό οδηγεί στην ανεργία 300 περίπου συναδέλφους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται για χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Επίσης στην Goldair από τη προηγούμενη εβδομάδα ισχύει η εκ περιτροπής εργασία» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ. 

Η Swissport είχε ανακοινώσει την απόφασή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που έληγαν, επικαλούμενη τη δραματική πτώση της κίνησης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εν γένει το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο τομέας των αερομεταφορών από την πανδημία. 

Χαρακτηριστικά η Swissport ανέφερε: «Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει τον τομέα των αερομεταφορών στην πιο μεγάλη κρίση της ιστορίας του. Το κόστος από την δραματική μείωση των πτήσεων έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, αλλά και σε όλες τις εμπλεκόμενες με το χώρο επιχειρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες, 24 Μαρτίου, η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν μειωμένη κατά 97% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία το 2019. Στόχος της Swissport στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι να διασφαλίσει την λειτουργικότητά της και μαζί με αυτή τις θέσεις εργασίας των συνεργατών της σε μακροχρόνια βάση.

Για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε να προχωρήσει στη μη-ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου οι οποίες έληγαν. Ήταν μια απόφαση δύσκολη, αναγκαία ωστόσο προκειμένου η εταιρεία να αντέξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, διασφαλίζοντας έτσι τις μόνιμες θέσεις εργασίας.»

Διαβάστε επίσης