Επιχειρήσεις

Στον όμιλο Μήτση η Λουτρόπολη Καμμένων Βούρλων


Επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν ο ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση και η Staritem Investments αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό και τη διαχείριση-εκμετάλλευση της «Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων» για 40 χρόνια.

Στον διαγωνισμό που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ το κοινοπρακτικό σχήμα Μήτση-Staritem πλειοδότησε, προσφέροντας εφάπαξ ποσό 1,05 εκατ. ευρώ, συν ετήσιο μίσθωμα 380.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας επιπλέον την υλοποίηση υποχρεωτικών επενδύσεων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα είναι εγκατεστημένο σε συνολική έκταση 474,5 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης» που είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το επίσης χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά».

Η μισθώτρια εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να πραγματοποιήσει τις εξής επενδύσεις:

  • Αποκατάσταση, ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό και επαναλειτουργία των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον», όπως επίσης και του εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός», τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία.
  • Διατήρηση των λειτουργικών προδιαγραφών του ξενοδοχείου «Γαλήνη» στο υφιστάμενο επίπεδο και την ανακαίνιση και αξιοποίηση του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης». Το ξενοδοχείο και το υδροθεραπευτήριο είναι εν λειτουργία.
  • Διαμόρφωση περιμετρικού κυκλοφοριακού δακτυλίου οδών ήπιας κυκλοφορίας και υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων
  • Βελτίωση και συντήρηση των χώρων πρασίνου (πάρκων) και πεζοδρόμων.

Οι επενδύσεις αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν εντός τεσσάρων ετών από την έκδοση της ΚΥΑ χωροθέτησης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα