Αγορές

Στον δείκτη MSCI Standard εντάχθηκε η μετοχή της ΔΕΗ


Στον δείκτη MSCI Standard Greece εντάχθηκε η μετοχή της ΔΕΗ, κατά την τακτική τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της Morgan Stanley. Είναι η μόνη αλλαγή που επήλθε όσον αφορά την εκπροσώπηση του ελληνικού χρηματιστηρίου σ' αυτούς τους δείκτες, που αποτελούν οδηγό τοποθετήσεων για εκατοντάδες διεθνή funds και επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

 Η αναβάθμιση αυτή αναμένεται ότι θα ενισχύσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων και θα προκαλέσει νέες τοποθετήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έχει υποστεί μεγάλες απώλειες το τελευταίο διήμερο, ενόψει εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων τίτλων από την ΑΜΚ. 
Η αγορά ανέμενε ότι στον ίδιο δείκτη θα συμπεριληφθεί η Εθνική Τράπεζα, παίρνοντας τη θέση της Jumbo, η οποία θα διαγραφόταν. Χθες, κατά τη διάρκεια της χρηματισστηριακής συνεδρίασης κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η μετοχή της τράπεζας μένει τελικά εκτός δείκτη. Αυτό συνετέλεσε στην υποχώρηση της κατά 2,8%.

Ο αμερικανικός οίκος αποφάσισε να μη πραγματοποιήσεις άλλη αλλαγή πέραν της ένταξης της ΔΕΗ, η οποία όπως επισημαίνει έγινε “εκτάκτως” λόγω της μεγάλης ΑΜΚ που πραγματοποίησε η εταιρεία.

Στη σύνθεση του MSCI Standard Greece περιλαμβάνονται πέντε μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank και Alpha Bank. Σ' αυτές θα προστεθεί από την 1η Δεκεμβρίου  η ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα