Επιχειρήσεις

Στο ΧΑ η Orilina Properties- Δημόσια εγγραφή τον Δεκέμβριο με τιμή διάθεσης 1-1,07 ευρώ


 Μετά την Trade Estates του ομίλου Φουρλή -που δεν πήγε καλά στη δημόσια εγγραφή και κατά την ολιγοήμερη παρουσία της στο χρηματιστηριακό ταμπλό, άλλη μία εταιρεία ακίνητης περιουσίας ετοιμάζεται να διαβεί την πόρτα του ΧΑ, πραγματοποιώντας αύξηση κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή. Οχι για να αντλήσει κεφάλαια, αλλά επειδή είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να το πράξει – και επειδή οι μεγαλομέτοχοι της θέλουν να διευρύνουν τη μετοχική βάση.

Είναι η Orilina Properties, που ελέγχεται μετοχικά από τον Τρύφωνα Νάτση,  συνιδρυτή και συνδιαχειριστή του επενδυτικού fund Brevan Howard. Η δημόσια εγγραφή της προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περίπου 28 εκατ. ευρώ. Η κάλυψη της είναι προεξασφαλισμένη, καθώς υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον συμμετοχής  από διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια και από family offices εγχώριων επιχειρηματικών οικογενειών.

Εχοντας εξασφαλίσει την κάλυψη της ΑΜΚ οι ανάδοχοι και οι μεγαλομέτοχοι ενδιαφέρονται πρωτίστως να επιτευχθεί σημαντική διασπορά μετοχών, ώστε το free float να είναι 25%-30% μετά την ΑΜΚ και η μετοχή να έχει στη συνέχεια αξιόλογη εμπορευσιμότητα.
  Η τιμή διάθεσης των μετοχών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί μεταξύ 1,00 και 1,07 ευρώ, 8% έως 12% χαμηλότερα από την εσωτερική λογιστική τους αξία, η οποία ανέρχεται σε 1,16 ευρώ.

Χαρτοφυλάκιο και επενδυτικά projects

Η  Orilina Properties είναι σχετικά μικρή εταιρεία, με χαρτοφυλάκιο ακινήτων συνολικής αξίας 144 εκατ. ευρώ, αλλά και με επενδυτικά projects 80 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη. Στο portfolio της περιλαμβάνονται τα κτίρια γραφείων των εταιρειών “Ελλάκτωρ” και “Κορρές” στη Νέα Κηφισιά, το κατάστημα  Σκλαβενίτη στη συμβολή Αλεξάνδρας και Κηφισίας, το παλιό ξενοδοχείο “Παρθενών” στον Πειραιά (γνωστό ως “Ρολόι”)  και οικόπεδα κοντά στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, όπου σε συνεργασία με τη Lamda Development θα αναπτυχθεί retail park.

Στα σημαντικότερα υπό ανάπτυξη έργα περιλαμβάνονται ένα συγκρότημα 20 βιλών στο Ελληνικό, και μία ιδιωτική λέσχη στον παραλιακό δρόμο της μαρίνας.Το club θα παρέχει στα μέλη του καταστήματα εστίασης και χώρους αναψυχής, πισίνες, γήπεδα τένις, γυμναστήριο κλπ

 Οι μέτοχοι

Τέσσερα πρόσωπα κατέχουν το 90% των μετοχών της, ενώ το υπόλοιπο 10% είναι κατανεμημένο σε μικρομετόχους.
 Το 33% των μετοχών κατέχει ο fund manager Τρύφων Νάτσης, συνιδρυτής της επενδυτικής  Brevan Howard, η οποία μετείχε παλαιότερα στην Orilina Properties, απεχώρησε και τώρα θα επανέλθει μέσω της ΑΜΚ.

Επίσης 33% κατέχει η Δέσποινα Παντοπούλου, σύζυγός του Τρ. Νάτση. Τρίτος βασικός μέτοχος (με 14%) είναι ο Jacques de Saussure, Ελβετός πρώην τραπεζίτης, πρόεδρος της ενεργειακής Eurosite Power.

Με 10% εμφανίζεται στο μετοχολόγιο ο Stuart Roden της επενδυτικής Lansdowne Partners

Πριν από την ΑΜΚ η εταιρεία θα διαθέσει ένα σημαντικό πακέτο μετοχών δωρεάν σε στελέχη της, που θα καταστούν μικρομέτοχοι. Οι περισσότερες θα δοθούν στον διευθύνοντα σύμβουλο Μάριο. Αποστολίνα.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα