Επιχειρήσεις

Στο “σφυρί” το μερίδιο του πτωχευμένου Π. Ν. Βαρδινογιάννη στη Motor Oil


 Αλλαγή μετοχικών συσχετισμών στον όμιλο Motor Oil φέρνει η πτώχευση του Παύλου Βαρδινογιάννη, γιού και ενός από τους 4 κληρονόμους του ιδρυτή της “αυτοκρατορίας¨” Νίκου Βαρδινογιάννη. Οι μετοχές που κατείχε στην οικογενειακή εταιρεία Motor Oil Holdings – η οποία ελέγχει το 40% της εισηγμένης Motor Oil - βγαίνουν σε πλειστηριασμό και πολλοί μεγαλοεπενδυτές τις εποφθαλμιούν.
  Πιθανότατα όμως θα καταλήξουν στα χαρτοφυλάκια άλλων μελών της οικογένειας, η οποία δεν θα αφήσει να "μπλεχτεί στα πόδια της" κάποιος ανεπιθύμητος "ξένος". Θα αλλάξουν μόνο οι εσωτερικές μετοχικές ισορροπίες στον όμιλο.

Στο “σφυρί” βγαίνει το 8% των μετοχών της Motor Oil  Holdings, η οποία μέσω της θυγατρικής Petroventure Holdings ελέγχει το 40% της Motor Oil, ναυαρχίδας ενός κολοσσιαίου ομίλου με διυλιστήρια, ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες ΑΠΕ, δύο τηλεοπτικά κανάλια (Alpha και Star) και πολλές άλλες συμμετοχές. Βάσει αυτών των ποσοστών το εκποιούμενο μερίδιο έμμεσης συμμετοχής στην εισηγμένη Motor Oil αντιστοιχεί σε 3,2%

Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε σε 88,93 εκατ. ευρώ.  Για τη συμμετοχή στον πλειστηριασμό πρέπει να καταβληθεί ως εγγύηση το 1/3 του ποσού, δηλαδή 29,64 εκατ. ευρώ, και επιπλέον να  προσκομιστεί εγγυητική επιστολή για τα υπόλοιπα 2/3, που αντιστοιχούν σε 59,29 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην περίληψη της έκθεσης πλειστηριασμού, «η εκποίηση θα γίνει την πρώτη Δευτέρα μετά πάροδο 20 ημερών από την δημοσίευση της παρούσας περίληψης στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του e-ΕΦΚΑ. Θα επαναλαμβάνεται κάθε επόμενη Δευτέρα μέχρι να εγκριθεί το τίμημα από τον Εισηγητή της πτώχευσης».
Επισημαίνεται ότι ο Παύλος Ν. Βαρδινογιάννης βρίσκεται τα δύο τελευταία χρόνια στα πρωτοσέλιδα των “κουτσομπολίστικων” εντύπων και τηλεοπτικών εκπομπών ανάλογου περιεχομένου, λόγω της δικαστικής διαμάχης του με την πρώην σύζυγό του Τζίνα Αλιμόνου, στην οποία έχει επιδικαστεί υπέρογκη διατροφή 35.000 ευρώ τον μήνα κι ένα κομμάτι της προ πτώχευσης περιουσίας του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα