Αγορές

Στο "κόκκινο" η Wall


Με ήπιες απώλειες έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ωθούμενη από τη μεταποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, καθώς διολίσθησε η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, όντας σε χαμηλό δύο ετών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του ινστιτούτου ISM έπεσε στις 52,8 μονάδες από 53 τον Ιούνιο, το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2020. Οι αναλυτές περίμεναν απώλειες στις 52 μονάδες. Ο δείκτες που παρακολουθεί τις τιμές που πληρώνουν τα εργοστάσια για εισροές μειώθηκε στις 60 μονάδες από 78,5 τον Ιούνιο.

Ο δείκτης δαπανών προσωπικής κατανάλωσης ενισχύθηκε 1% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, με τον δομικό δείκτη που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια να ανεβαίνει 0,6%. Ο δείκτης εκτοξεύθηκε στο 6,8% ετησίως, όντας στο υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 1982.

Ο δείκτης κόστους απασχόλησης ενισχύθηκε κατά 1,3% το περασμένο τρίμηνο μετά την επιτάχυνση 1,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Το κόστος εργασίας ανέβηκε κατά 5,1%.

Oι κατασκευαστικές δαπάνες στις Ηνωμένες Πολιτείες διολίσθησαν τον Ιούνιο. Το υπουργείο Εμπορίου της χώρας γνωστοποίησε ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες μειώθηκαν 1,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μετά από αύξηση 0,1% τον Μάιο. Αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters, περίμεναν άνοδο κατά 0,1%. 

Επιβραδύνθηκε η μεταποίηση στην Κίνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα και παρά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις από τα επίσημα στοιχεία, καθώς χαλάρωσαν οι αυστηροί περιορισμοί στη χώρα για τον κορονοϊό, ή περιορίστηκαν σε λιγότερο σημαντικές οικονομικά περιοχές στη χώρα, μειώνοντας τον οικονομικό αντίκτυπο. Ο μεταποιητικός ΡΜΙ της Caixin μειώθηκε στις 50,4 μονάδες τον Ιούλιο από τις 51,7 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Caixin και της S&P Global.

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία της στην Ασία, μια περιοδεία η οποία καλύπτεται από μυστικότητα έπειτα από την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Κίνα με αφορμή την Ταϊβάν. Μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν ανέφεραν σήμερα, επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές, ότι η Πελόζι πρόκειται να επισκεφθεί την Ταϊβάν αύριο Τρίτη και να διανυκτερεύσει στην Ταϊπέι.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 32,799.18 μονάδες, με πτώση 0.14%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,118.12 μονάδες, χάνοντας 0.29%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 12,368.98 μονάδες, με απώλειες 0.18%.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ανέβηκε 5,9 δολάρια ή 0,3%, όντας στα 1.787,7 δολ. ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε βουτιά 4,73 δολ. ή 4,8%, φτάνοντας στα 93,89 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent Οκτωβρίου διολίσθησε 3,94 δολ. ή 3,8% και βρέθηκε στα 100,03 δολ. το βαρέλι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα