Τράπεζες

Στο Ελληνικό θα μετακομίσει η Τρ. Πειραιώς- Αγοράζει γραφεία 40.000 τμ με €3.675 το τμ


Μετά από σχεδόν 25 χρόνια στο ανακαινισμένο κτίριο του ΜΤΣ στην οδό Αμερικής το κέντρο της Αθήνας, η Τρ. Πειραιώς θα μετακομίσει  στο business center που προγραμματίζεται να αναπτυχθεί στο Ελληνικό, από την πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Η τράπεζα συμφώνησε με Lamda Development να αγοράσει γραφειακούς χώρους 40.000 τ.μ. σε δύο κτίρια του business center, έναντι συνολικού τιμήματος 147 εκατ. ευρώ (3.675 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο). Οι χώροι θα έχουν κατασκευασθεί και θα παραδοθούν προς χρήση το 2025,λίγο πριν εκπνεύει η 30ετής σύμβαση της Πειραιώς για τη χρήση του κτιρίου του ΜΤΣ.

Οι κεντρικές υπηρεσίες του ομίλου Πειραιώς θα στεγαστούν στους γραφειακούς χώρους, που προβλέπεται να αναπτυχθούν πάνω από το Mall της Λ. Βουλιαγμένης, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες σε κοντινό κτίριο του business center.

Στα δύο κτίρια θα μετεγκατασταθούν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες τις τράπεζας, οι οποίες είναι τώρα διάσπαρτες σε 18 κτίρια, με ετήσια δαπάνη 20 εκατ. ευρώ για ενοίκια.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τρ. Πειραιώς, με την ολοκλήρωση της μεταφοράς η ετήσια εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους υπολογίζεται σε άνω των 10 εκατ. ευρώ. Η επένδυση προβλέπεται να αποσβεστεί σε βάθος 40ετίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα