Τράπεζες

Στις αγορές η Πειραιώς για νέο ομόλογο, δόθηκε εντολή σε τράπεζες


Στόχος της νέας έκδοσης η μείωση του κόστους άντλησης κεφαλαίων γύρω στο 5%

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στην έκδοση της Alpha Bank, και η Τράπεζα Πειραιώς βγαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά για άντληση κεφαλαίων με ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης Tier 2, στοχεύοντας να μειώσει το κόστος άντλησης κεφαλαίων, που είχε ξεπεράσει το 9% στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση της τράπεζας, στο επίπεδο του 5%.

Ήδη έχουν επιλεγεί οι τράπεζες που θα «τρέξουν» τη διαδικασία διάθεσης των τίτλων, αρχίζοντας ήδη από σήμερα τις παρουσιάσεις σε επενδυτές στο Λονδίνο. Η Πειραιώς επέλεξε την Goldman Sachs International και την UBS ως συντονιστές της έκδοσης, που θα έχουν και την ευθύνη για το βιβλίο προσφορών, από κοινού με τις Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura. Το τραπεζικό αυτό σχήμα έλαβε εντολή να αρχίσει συναντήσεις με επενδυτές από σήμερα στο Λονδίνο, ενώ αρμόδια στελέχη της Τρ. Πειραιώς έγινε γνωστό ότι θα απαντούν τηλεφωνικά σε ερωτήματα επενδυτών.

Οι τίτλοι που θα εκδοθούν θα είναι μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στην πενταετία και η συναλλαγή θα προχωρήσει στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά. Η βαθμολογία των τίτλων από την Moody's αναμένεται ότι θα είναι Caa3 / CCC.

Ετικέτες ΠΕΙΡ