Τράπεζες

Στην Τρ. Πειραιώς το 52% της Trastor - Συγκέντρωσε 97%


 Με εκτός κύκλου χρηματιστηριακή συναλλαγή μεταβιβάστηκε σήμερα από τον αμερικανικό όμιλο WRED στην Τρ. Πειραιώς το 52% των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας ακινήτων Trastor, Οπως είχε συμφωνηθεί, το πακέτο  (78,37 εκατ. μετοχές) μεταβιβάστηκε με τίμημα 1,25 ευρώ ανά μετοχή και ηΤρ. Πειραιώς κατέβαλε συνολικό τίμημα 98 εκατ. ευρώ.

Με την απόκτηση αυτού του πακέτου η Τρ. Πειραιώς ανεβάζει το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της σε  97%, δεδομένου ότι κατείχε ήδη 44,9%. Είναι λοιπόν υποχρεωμένη να καταθέσει δημόσια πρόταση για το εναπομείναν free float (3%). Δεν σκοπεύει όμως να αποσύρει την εταιρεία από το ΧΑ και θα προχωρήσει σε placement, προκειμένου να μειώσει το ποσοστό της και να αυξήσει τη διασπορά και την εμπορευσιμότητα της μετοχής.

Τραπεζικοί παράγοντες χαρακτήριζαν “περίεργη κίνηση” της εξαγορά μιάς εταιρείας ακίνητης περιουσίας, σε περίοδο κατά την οποία όλες οι ελληνικές τράπεζες συσσωρεύουν  ακίνητα από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Επισημαίνεται ότι η Τρ. Πειραιώς είχε βρεθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν σε θέση πλειοψηφούντος μετόχου της Trastor,  φρόντισε όμως να μειώσει το ποσοστό της.
 Οσον αφορά την διάρθωση του ενεργητικού της, η Trastor ανακοίνωσε σήμερα ότι το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 59 ακίνητα με συνολική αποτίμηση 324,9 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα