Επιχειρήσεις

Η Τρ. Πειραιώς εξαγόρασε την Trastor - Ακολουθούν δημόσια πρόταση και placement μετοχών


Το απόλυτο έλεγχο της εισηγμένης εταιρείας ακίνητης περιουσίας Trastor αποκτά η Τρ. Πειραιώς, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο (52,07%) που κατείχε ο όμιλος Värde Partners.

Η τράπεζα κατείχε ήδη το 45% της Trastor και με την εξαγορά συγκεντρώνει  περίπου 97%. Θα υποχρεωθεί λοιπόν να καταθέσει δημόσια πρόταση για να εξαγοράσει και το υπόλοιπο 3%. Δεν προτίθεται όμως να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο. Γι αυτό θα μειώσει το ποσοστό της, πουλώντας  περίπου το 9% με 10% στην αγορά με placement.

Οπως ανακοινώθηκε η εξαγορά του 52,07% έγινε με τίμημα 98 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1,25 ευρώ ανά μετοχή τιμή περίπου  25% υψηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή (η μετοχή έκλεισε χθες στα 1,03 ευρώ, με ημερήσια άνοδο 9,6%). Σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη τιμή (πριν διαρρεύσει στην αγορά η πληροφορία για deal) το premium είναι 33%.

Σήμερα, μετά την επίσημη γνωστοποίηση της συμφωνίας, η μετοχή έχει "κλειδώσει" στο +10% (1,13 ευρώ).

 Με την ενοποίηση της Trastor η Τρ. Πειραιώς θα προσθέσει στα φετινά έσοδά της  τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ. Η συνεισφορά της Trastor  στα κέρδη του ομίλου θα είναι της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ.

.Η Trastor συστάθηκε το 1999 και ήταν η πρώτη εταιρεία που έλαβε άδεια λειτουργίας ως Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας στην Ελλάδα το 2003. Συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά ακινήτων, με ενεργητικό περίπου 300 εκατ. ευρώ και ετήσια έσοδα από μισθώματα περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα