Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»


Λήγει, σήμερα, η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο έχει βγει προς πώληση από την Τράπεζα Πειραιώς. Για το νοσοκομείο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον το ίδρυμα Ωνάση, το οποίο αν επικρατήσει στο διαγωνισμό θα δωρίσει το «Ερρίκος Ντυνάν» στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς επίσης και δύο funds του εξωτερικού.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για τον αμερικανικό επενδυτικό οργανισμό Farallon Capital Management και το Mubadala Investment Company (επενδυτικό fund του Αμπου Ντάμπι). Σήμερα, στις 18:00 έχει προκαθοριστεί να αποσφραγιστούν οι φάκελοι με τις δεσμευτικές προσφορές και η ιδιοκτήτρια τράπεζα Πειραιώς, προσδοκά ότι το τίμημα των προσφορών θα προσεγγίζει τουλάχιστον τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Γεράσιμος Τσιαπάρας, σε ενημέρωση που είχε κάνει για την πορεία του διαγωνισμού, στα μέσα Σεπτεμβρίου, είχε επισημάνει πως «η διεθνής, ανταγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται με τους ίδιους όρους, με απόλυτη διαφάνεια και με τις ίδιες φιλοδοξίες». Ανέφερε ότι «ο διαγωνισμός παρακολουθείται στενά από τον ESM», προσθέτοντας ότι η διαδικασία πώλησης «θα ολοκληρωθεί μόνον εφόσον πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στον σύμβουλο πώλησης» και οι οποίες περιλαμβάνουν «την κατάθεση ανταγωνιστικών προσφορών εντός εύλογου τιμήματος και την συνακόλουθη έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας».
 
Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» υπογράμμισε ότι «ο διαγωνισμός ενδέχεται να κηρυχθεί άγονος». Σε αυτή την περίπτωση η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία και να ενισχύει τη δυναμική του νοσοκομείου έως την επανεκκίνηση της διαδικασίας, όταν οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα