Διεθνή

Στη Γαλλία τα μαύρα κουτιά του Boeing της Ethiopian Airlines


Στη Γαλλία μεταφέρθηκαν τα "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines που συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Επισημαίνεται ότι οι 149 επιβάτες και τα 8 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν το Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών συνετρίβη έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα. Η χώρα αυτή των 105 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν για χρόνια υπερήφανη για τις κρατικές της αερογραμμές, την πιο επιτυχημένη της εταιρεία και την μόνη επικερδή αεροπορική εταιρεία στην υποσαχάρια Αφρική.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, όπως και 8 πολίτες από την Κίνα και ο ίδιος αριθμός από την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Οι επιβαίνοντες ανήκαν σε συνολικά 35 διαφορετικές εθνικότητες.

Τον τόπο του δυστυχήματος σχεδιάζουν να επισκεφθούν επίσης μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα, δήλωσε μέλος του προσωπικού των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Οι οικογένειες των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος των Αιθιοπικών Αερογραμμών εγκατέλειψαν αιφνιδίως τις συνομιλίες που είχαν με αξιωματούχους της αεροπορικής εταιρείας στην Αντίς Αμπέμπα, διαμαρτυρόμενες για ελλιπή πληροφόρηση.

Χθες το βράδυ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ ανακοίνωση την καθήλωση όλων των αεροσκαφών αυτού του τύπου και τα ΜΑΧ 9, ενώ αργότερα και η κατασκευάστρια εταιρία προχώρησε σε αντίστοιχη ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης