Διεθνή

Στα «χέρια» του ΔΝΤ το Πακιστάν


Στα «χέρια» του ΔΝΤ  περνά το Πακιστάν, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, η χώρα ζήτησε οικονομική βοήθεια, μετά την υποτίμηση κατά 7% του εθνικού νομίσματος της χώρας, της ρουπίας.

Η Λαγκάρντ ανέφερε σε δήλωσή της ότι το αίτημα υποβλήθηκε κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών του Πακιστάν Άσαντ Όμαρ και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Ταρίκ Μπάζβα στο περιθώριο των ετήσιων συναντήσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαλί.

«Μια ομάδα του ΔΝΤ θα επισκεφθεί το Ισλαμαμπάντ τις επόμενες εβδομάδες για να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για ένα πιθανό οικονομικό πρόγραμμα με τη στήριξη του ΔΝΤ», δήλωσε η Λαγκάρντ. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Το επίσημο αίτημα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  υποβλήθηκε ύστερα από την υποτίμηση κατά 7% του εθνικού νομίσματος της χώρας, της ρουπίας, προφανώς από την κεντρική τράπεζα, αφού ο Πακιστανός πρόεδρος Ιμράν Χαν ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει οικονομική βοήθεια να αποκλιμακωθεί η εντεινόμενη κρίση στο ισοζύγο πληρωμών.

Εάν συμφωνηθεί ένα πακέτο, τότε θα πρόκειται για την 13η διάσωση του Πακιστάν από το ΔΝΤ από το 1988. Το Ταμείο δάνεισε στο Ισλαμαμπάντ 6,7 δισεκ. δολάρια το 2013 .

Διαβάστε επίσης