Επιχειρήσεις

Στα πρόθυρα λουκέτου η οινοποιία «Τσάνταλης»


Μετά από 135 χρόνια παρουσίας στην αγορά η ιστορική οινοποιία «Τσάνταλης» κινδυνεύει να βάλει λουκέτο - και μάλλον δεν θα το αποφύγει. Οι συνολικές οφειλές σε τράπεζας και προμηθευτές έχουν υπερβεί τα 56 εκατ. ευρώ, τα δάνεα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, η εταιρεία "πνίγεται"  από έλλειψη ρευστότητας.

Ηδη έχει διακόψει την παραγωγική λειτουργία της από τον Αύγουστο του 2023, τα προϊόντα της δεν κυκλοφορούν στην αγορά και το εμπορικό σήμα της αποδυναμώνεται. Αυτό μειώνει την αξία της για τους υποψήφιους αγοραστές.

Ενδιαφέρον για την εξαγορά της έχει εκδηλώσει ο όμιλος Γεωργιάδη, που ελέγχει την εισηγμένη εταιρεία ακινήτων Premia Properties και πέρυσι εξαγόρασε τον «Μπουτάρη». Η οικογένεια Γεωργιάδη θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στο κλάδο, δημιουργώντας ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων με μεγάλο μερίδιο στην ελληνική αγορά και εξαγωγικές δυνατότητες.

Ηδη έχουν γίνει επαφές με την οικογένεια Τσάνταλη, τις πιστώτριες τράπεζες και τους servicers στους οποίους έχουν περιέλθει ληξιπρόθεσμα δάνεια. Μέχρι στιγμής έχουν σκοντάψει στο θέμα του τιμήματος. Η οικονομική προσφορά των υποψήφιων αγοραστών κρίνεται από τις τράπεζες και τους servicers εξαιρετικά χαμηλή και δεν γίνεται αποδεκτή ούτε ως αφετηρία διαπραγμάτευσης.

Η εταιρεία έχει περάσει στα χέρια της τρίτης και τέταρτης γενιάς της οικογένειας Τάνταλή. Τις τύχες της διαχειρίζεται πάντως ο Αγγελος Δημητριάδης, σύζυγος της Χάιδως Τσάνταλη, θυγατέρας του ιδρυτή. 

Βασικοί μέτοχοι είναι  οι δύο θυγατέρες του Ρυ. Τσάνταλη η Ιωάννα και η Χάιδω, που έχουν από 37%. Ποσοστό 25% κατέχει ο ανεψιός του Γεώργιος Τσάνταλης.Η δυνατότητα επιβίωσης και το μέλλον της ιστορικής οινοποιίας θα κριθούν τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες. Πάντως το εμπορικό σήμα «Τσάνταλης» δεν πρόκειται να χαθεί οριστικά από την αγορά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα