Πολιτική

Στα "μαχαίρια" ΝΔ και ΑΝΕΛ για το σκοπιανό


"Πόλεμος" ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Ανεξάρτητους Έλληνες, με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί νεκρής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για την ανάρτηση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η οποία ανέφερε "Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα", σημειώνοντας πως «όλοι οι Έλληνες συνειδητοποιούν πια ότι είχε δίκιο η Νέα Δημοκρατία, όταν από την αρχή κατήγγειλε την κυβέρνηση πως παραχωρώντας τη δήθεν 'μακεδονική εθνότητα' και γλώσσα θα αποθρασύνει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπίων».

Παράλληλα, η ΝΔ επιτέθηκε και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι «ο τελευταίος που δικαιούται να καμώνεται τώρα ότι το κατάλαβε, είναι εκείνος που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή του για την βρει ο Πάνος Καμμένος».

Άμεση ήταν η απάντηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι υπογράμμισαν πως «θα πρέπει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να θυμάται πάντα ότι εμπνευστής του όρου "Βόρεια Μακεδονία" είναι η εν αποστρατεία αδελφή του».

Διαβάστε επίσης