Τουρισμός

St. Edward's: Εκκλησία ή... πύλη στον κόσμο του Τόλκιν;


Πλαισιωμένη από δυο πανάρχαιους ίταμους, αυτή η πόρτα μοιάζει περισσότερο με πύλη σε ένα βασίλειο νεράιδων παρά με θύρα εκκλησίας. Η αψιδωτή πόρτα, με ζωηρόχρωμα βιτρό, καλεί τους επισκέπτες να αφήσουν τα... γκέμια της φαντασίας τους και να οραματιστούν μαγικούς κόσμους που βρίσκονται πίσω της.
   
Η Εκκλησία του Αγίου Εδουάρδου είναι μια πέτρινη νορμανδική εκκλησία που, σταδιακά, χτιζόταν από τον 11ο ή 12ο αιώνα έως τον 14ο. Προστέθηκε το καμπαναριό, τον 15ο αιώνα και ανακαινίστηκε τον 17ο και το 1873.

Οικοδομήθηκε πάνω στην προγενέστερη σαξονική εκκλησία που ήταν από ξύλο, και βρίσκεται στο Stow-on-the-Wold, στο Γκλόστερσιαρ της Αγγλίας.
   
Δεδομένης της γοητευτικής εμφάνισης της θύρας, δεν είναι να απορεί κανείς που οι ντόπιοι λένε ότι στάθηκε πηγή έμπνευσης για τον Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν όταν αυτός επινόησε τις Πύλες του Ντούριν.

St. Edward's Church

Κάνουν εικασίες για πιθανή συνάντηση του συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» με τη θύρα, την περίοδο που ο Τόλκιν επισκεπτόταν τα Κότσβολντς.

Δυστυχώς, απόδειξη γι' αυτή τη συνάντηση δεν υπάρχει, κι έτσι οι εικασίες έρχονται να συναντήσουν τις μυθοπλασίες του.
   
Η πλαισιωμένη από τους ίταμους θύρα είναι κατασκευασμένη τον 13ο αιώνα και η εκκλησία είναι προορισμός υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί των επισκεπτών.

Είναι καθημερινά ανοιχτή και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης