Πολιτική

Σπυρόπουλος-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Ο πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί


Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» ανέφερε ότι «από την ημέρα που ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά, ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προσπαθούσαν να πουν ότι όλο αυτό είναι κάτι που γίνεται πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και άλλοι πολιτικοί και ευρωβουλευτές έχουν παρακολουθηθεί».

«Λίγες ημέρες μετά αποδείχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΥΠ παρακολουθεί Έλληνα ευρωβουλευτή, υποψήφιο για την ηγεσία του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας και το χειρότερο είναι ότι την ίδια χρονική περίοδο προσπάθησαν να παγιδεύουν το κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη με το Predador. Διέρρεαν κυβερνητικά στελέχη ότι δήθεν υπάρχουν εθνικοί λόγοι. Από την Κίνα, την Ουκρανία, την Αρμενία. Η μία μετά την άλλη οι πρεσβείες διαψεύδουν δημόσια τις διαρροές της κυβέρνησης» σημείωσε.

«Περιμένει ο ελληνικός λαός να πει ο πρωθυπουργός καθαρά για ποιο λόγο ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθείται από την ΕΥΠ, ποιοι έχουν το Predador και το χρησιμοποιούν. Ποιοι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια παγίδευσης του κ. Ανδρουλάκη; Ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη γιατί ήταν προσωπική του επιλογή να φέρει την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του στο Μέγαρο Μαξίμου, να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για να αναλάβει ο κ. Κοντολέων την ηγεσία της ΕΥΠ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να ζήσει σε μία χώρα χωρίς ελευθερίες, στην οποία δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Για μας το πιο σημαντικό είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Να μάθει ποιος προσπάθησε να στήσει αυτό το παρακράτος των παρακολουθήσεων. Είναι ντροπή στελέχη της ΝΔ να κάνουν αυτά που έκανε ο κ. Ρωμανός. Ξέρει ο κ. Ρωμανός ποιο είναι το αποτέλεσμα των παρακολουθήσεων; Εμείς θέλουμε να έρθουν όλα στο φως, να μην υπάρχει καμία σκιά. Γιατί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είπαν ψέματα ότι δεν υπήρξε καμία παρακολούθηση», κατέληξε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα