ΕΥΖην

South Beach Stories: φόρος τιμής στον Versace από τη Sasha Bikoff (pics)


Στο πλαίσιο της Art Basel Miami 2019, ο οίκος Versace παρουσίασε την εγκατάσταση «South Beach Stories» της γνωστής διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων Σάσα Μπίκοφ (Sasha Bikoff).

Η εγκατάσταση δανείζεται τον τίτλο από βιβλίο που εξέδωσε το 1993 η οικογένεια Versace.

Η έκδοση, με σελίδες τυπωμένες σε χρώματα των Τροπικών – πράσινο της ζούγκλας, λάιμ, πορτοκαλί και μπλε της Καραϊβικής – έδωσε τη χρωματική παλέτα για τους τοίχους και τα βάθρα των εκθεμάτων.

Sasha Bikoff, Versace

Τον χώρο συμπλήρωναν φωτογραφίες αρχείου, τραβηγμένες από τον Doug Ordway, στις οποίες αποτυπώνεται η οπτική αισθητική της καμπάνιας για τις κολεξιόν του οίκου μόδας.

Για την έκθεση, η Μπίκοφ δημιούργησε έπιπλα εμπνευσμένα από τις εμβληματικές δημιουργίες του οίκου: ένα κρεβάτι από σανίδες του σερφ, το οποίο είναι μια δεύτερη «επίσκεψη» στην κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 1994.

Sasha Bikoff, Versace

Ένα σε χρυσούς τόνους ξύλινο τραπεζάκι καθιστικού, το οποίο είναι αναφορά στην κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 1993, με τον ήλιο, τη σελήνη και τα αστέρια. Και άλλα.

Παράλληλα με τα έπιπλα, η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων σχεδίασε δύο περιορισμένης κυκλοφορίας τσάντες Virtus, οι οποίες διατίθεντο αποκλειστικά από την μπουτίκ του Versace στο Μαϊάμι.

Sasha Bikoff, Versace
Διαβάστε επίσης