ΕΥΖην

"Solar Mountain", για το φεστιβάλ Burning Man


Ευφάνταστη και απολύτως ταιριαστή στις αισθητικές αναζητήσεις που εμφανίζονται στο ετήσιο φεστιβάλ Burning Man είναι η πρόταση "Solar Mountain" (Βουνό Ηλιακής Ενέργειας) του αρχιτεκτονικού γραφείου NUDES για ηλεκτροδότηση του Fly Ranch στην έρημο της Νεβάδας το οποίο οραματίζονται ως μόνιμο χώρο οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Το «Βουνό» έχει σχεδιαστεί ως μια διαδραστική εγκατάσταση μέσα στην έκταση των 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων του Fly Ranch, στο οποίο θα υπάρχουν δεκάδες θερμές και ψυχρές πηγές, τρεις θερμοπίδακες, μεγάλες εκτάσεις υγροτόπων, δεκάδες είδη του ζωικού βασιλείου και πάνω από 100 είδη φυτών.

Το NUDES προτείνει μια αρθρωτή, προκάτ δομή ανανεώσιμης ενέργειας.

Αποτελείται από τέσσερις μονάδες, κάθε μία των οποίων έχει μήκος 30 μέτρα, πλάτος 5-30 μέτρα και ανώτερο ύψος 15 μέτρα. Επιπλέον, προσφέρει καταφύγιο από τον δυνατό ήλιο της ερήμου στην κοινότητα που σχηματίζεται εκεί κάθε χρόνο για το φεστιβάλ.
 
Κάθε μία μονάδα αποτελείται από 182 φωτοβολταϊκά πάνελ, με δυναμικότητα 300 watt το καθένα (1,2 κιλοβατώρες την ημέρα).

Το αρχιτεκτονικό γραφείο εκτιμά ότι η συνολική καθαρή ενέργεια από το «Βουνό» ανέρχεται σε 873 κιλοβατώρες την ημέρα· πρακτικά, η συνολική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές των 318.645 κιλοβατωρών ετησίως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του χώρου.

Η δομή είναι κατασκευασμένη με ανακυκλωμένο ξύλο και o σχεδιασμός έγινε με βάση τις αρχές μηδενικού ενεργειακού υπολοίπου με την ελπίδα να αντιμετωπίσει ευρύτερα ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα