Αγορές

Σκάει σαν «φούσκα» το ελληνικό κρυπτονόμισμα – Παραμένει άφαντος ο πρώην CEO!


Ένα βήμα από την κατάρρευση το Hellenic Coin –Τι υποστηρίζει η εταιρεία

Το ελληνικό εγχείρημα για είσοδο και εδραίωση στον απέραντο κόσμο των crypto, που ξεκίνησε το 2015 από την Hellenic Coin, εξελίσσεται σε μια μεγαλοπρεπή αποτυχία, μετατρέποντας τα όνειρα όσων επένδυσαν σ’ αυτή τη φιλόδοξη (;) προσπάθεια, σε εφιάλτη δίχως τέλος. 

Το Hellenic Coin πρωτοεμφανίστηκε το 2015 με τους δημιουργούς, ιδρυτές τους-ένας εκ των οποίων είναι ο εξαφανισμένος  και μέχρι πρότινος CEO Βαγγέλης Τσάπας-να το «πλασάρουν» ως νόμισμα ειδικού σκοπού, δηλαδή μέσο πληρωμής και καινοτόμο επενδυτικό σχήμα, με έμφαση στον τομέα του τουρισμού.  

Επί πέντε συναπτά έτη, μετά τη είσοδό του στο κόσμο των crypto, το ελληνικό κρυπτονόμισμα είχε μια μάλλον υποτονική παρουσία και αποδοχή από το κοινό, με την αξία του (σύμφωνα με το Coinbase) να «εδράζεται» στα επίπεδα του 0,28.

Η μεγάλο άνοδος για το Hellenic Coin άρχισε μετά τον Μάρτιο του 2020 και κορυφώθηκε τον Ιούνιο του 2021, όταν η τιμή του ανήλθε σε ιστορικά υψηλά (4,73 ευρώ).  Η εξαφάνιση του CEO και εκ των ιδρυτών του Βαγγέλη Τσάπα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, πυροδότησε μια τεράστια κατρακύλα για το ελληνικό crypto, το οποίο έχει βυθιστεί σ’ ένα καθοδικό σπιράλ από το οποίο δύσκολα θα ξεφύγει.

Ο Βαγγέλης Τσάπας, ο οποίος εμφανίζεται ως επιχειρηματίας στον χώρο τη εστίασης και της ναυτιλίας, είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας, που αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία. Οι πληροφορίες για την εξαφάνισή του, προήλθαν, μάλιστα, από τα αθλητικά ΜΜΕ και κατόπιν διοχετεύτηκαν και στον υπόλοιπο Τύπο.  Ο συνειρμός πώς η εξαφάνισή του έχει άρρηκτη σχέση με την Hellenic Coin, προκάλεσε ανησυχία, προβληματισμό-ενδεχομένως και πανικό σ’ όλους είχαν επενδύσει στο ελληνικό κρυπτονόμισμα και βεβαίως μια απίστευτη κατρακύλα για το τελευταίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελληνικό crypto έχει απολέσει το 94,1% της αξίας του από το ιστορικό υψηλό του Ιουνίου. Την Παρασκευή (19/11) κατέγραψε απώλειες άνω του 36%, με τη τιμή του να διαμορφώνεται στα 0,283651.

Μετά το ντόρο που ξέσπασε και αφού έγινε ευρέως γνωστό ότι έχει… εξαφανιστεί, ο Βαγγέλης Τσάπας έδωσε σημεία ζωής, υποστηρίζοντας ότι οι λόγοι της απουσίας του είναι προσωπικοί, για την ακρίβεια αισθηματικοί… Προφανώς δεν έγινε πιστευτός, αφού το HNC Coin συνέχισε τη «βουτιά», με συνέπεια η ομάδα των ιδρυτών της Hellenic Coin να εκδώσει ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι ο κ.Τσάπας δεν ασκεί πλέον καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου.

Ο στόχος της ανακοίνωσης είναι πρόδηλος, να ανακόψει στο μέτρο του δυνατού την πορεία προς την ολική καταστροφή, καθησυχάζοντας τρόπον τινά του επενδυτές.  Οι ψίθυροι, όμως, για αδιαφανείς διαδικασίες και λοιπές ύποπτες κινήσεις που ακούγονταν τα προηγούμενα χρόνια για το project του ελληνικού bitcoin, έχουν ανέβει στο επίπεδο των ντεσιμπέλ και έχουν μετατραπεί σε καταγγελτικές κραυγές… Κατά συνέπεια, όπως εκτιμούν και αναλυτές της αγοράς των crypto, το μέλλον του ελληνικού κρυπτονομίσματος προδιαγράφεται «μαύρο», χωρίς ουσιαστικές ελπίδες επανάκαμψης.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα