Αγορές

Κρυπτονομίσματα: Δισεκατομμύρια «έκαναν φτερά» σ’ ένα 24ωρο!


Τι κι αν τις προηγούμενες ημέρες το ethereum «σκαρφάλωνε» σε υψηλά ιστορικά, το bitcoin όδευε ολοταχώς για τα 70.000 δολάρια και τα κρυπτονομίσματα ανακτούσαν τη χαμένη (;) αξιοπιστία τους; Ένα 24ωρο ήταν αρκετό να δικαιώσει όσους διατηρούν ισχυρές αμφιβολίες για τα crypto, υποστηρίζοντας ότι η ευμεταβλητότητά τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για επενδύσεις σ’ αυτά.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια έκαναν φτερά σ’ ένα 24ωρο, με τα μεγάλα και ισχυρά κρυπτονομίσματα, να καταγράφουν σημαντική πτώση. To bitcoin, η κατά πολλούς «ναυαρχίδα» των crypto, έκανε «βουτιά» 8%, υποχωρώντας κάτω από 61.000 δολάρια. Το ether, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο, διολίσθησε έως και 6,8%, φτάνοντας τα χαμηλά Νοεμβρίου.

Επίσης  την κατιούσα πήραν το BNB του Binance που έχασε 8,9% στα 590 δολάρια, το solana που «έπεσε» κατά 7,5% στα 225 δολάρια και το cardano που υποχώρησε  κατά 9% στα 1,90 δολάρια.

Η τιμή του bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του τρέχοντος έτους, ενώ του ether έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί, σημειώνοντας ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, εξαιτίας της αμφιλεγόμενης πεποίθησης ότι αυτά μπορούν να προσφέρουν κάλυψη από τον πληθωριστικό κίνδυνο.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα