Επιχειρήσεις

"Σφάζονται" στην Ελλάκτωρ- Εφοπλιστές κατά ΔΣ με βαριές κατηγορίες


Με προσφυγές στη δικαιοσύνη και "χτυπήματα κάτω απ' τη μέση" κλιμακώνεται η αντιπαράθεση των δύο ομάδων μεγαλομετόχων που μάχονται για τον έλεγχο του ομίλου Ελλάκτωρ.

Η πλευρά των εφοπλιστών Καϋμενάκη- Μπάκου που κατέχει 25% των μετοχών της Ελλάκτωρ αλλά δεν εκπροσωπείται στη διοίκηση, στρέφεται τώρα κατά του ΔΣ της εταιρείας,αποτελούμενο από πρόσωπα που έχει επιλέξει και τοποθετήσει η "αντίπαλη" ομάδα του ολλανδικού γκρουπ Reggeborg.

Κατηγορεί τα  μέλη των ΔΣ ΔΣ της Ελλάκτωρ και της θυγατρικής "Ακτωρ Παραχωρήσεις" για απιστία, επειδή ο όμιλος απεσύρθη από τον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στην αντίπαλη κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπου μέχρι προχθές η Reggeborg ήταν μεγαλύτερος μέτοχος.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάκτωρ είχε δώσει δικαστική μάχη για να μη μείνει εκτός διαγωνισμού, κερδίζοντας τελικά τα ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ για παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών και για να μην ανοιχτεί η μοναδική υποβληθείσα προσφορά  (της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ/Egis).

 Η επίσημη άποψη της Ελλάκτωρ είναι ότι απεσύρθη επειδή υπαναχώρησε η εταίρος της στο συγκεκριμένο, η ιταλική Roadis, που συμμετείχε σε κοινοπρακτικό σχήμα με την "Ακτωρ Παραχωρήσεις"

Σύμφωνα με διαρροές από την πλευρά των εφοπλιστών μεγαλομετόχων, η εταιρεία τους Greenhill Investments που κατέχει τουλάχιστον 25% της Ελλάκτωρ, πρόκειται να καταθέσει αγωγή κατά των μελών των διοικητικών συμβουλίων της Ελλάκτωρ και της "Άκτωρ Παραχωρήσεις", κατηγορώντας τους ότι εν γνώσει τους και σκοπίμως έβλαψαν τα συμφέροντα της εταιρείας, αποφασίζοντας να μη συμμετάσχει τελικά ο όμιλος στον διαγωνισμό για την Εγνατία.

Οπως υποστηρίζουν, εάν το ΔΣ αποφάσιζε συμμετοχή στο διαγωνισμό. ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Αρης Ξενόφος, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με αποφάσεις που ο ίδιος είχε λάβει προγενέστερα, όταν ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ είχε χειριστεί τα θέματα διαγωνισμών της Εγνατίας Οδού.

Η πλευρά των εφοπλιστών είχε υποστηρίξει αρχικά ότι ανακύπτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τα στελέχη που τοποθέτησε η Reggeborg επικεφαλής του ομίλου Ελλάκτωρ, διότι το ολλανδικό γκρουπ είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστής της Ελλάκτωρ, ως μεγαλομέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Το ζήτημα αυτό έχει κλείσει, καθώς οι Ολλανδοί αποχωρούν από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πουλώντας τη συμμετοχή τους, ενώ αυξάνουν το ποσοστό τους στην Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα