Αγορές

Sell off στις ευρωπαϊκές αγορές


Σε sell οff οδηγήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία και να αναμένουν με έκδηλη αγωνία για τις νέες ανακοινώσεις της Fed, αναφορικά με την αύξηση των βασικών επιτοκίων. Το κλίμα των μαζικών ρευστοποιήσεων ενίσχυσαν και τα αρνητικά macro που αφορούν την Ευρωζώνη.

Ειδικότερα ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκανε «βουτιά» κατά 3,6%, ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 3,80%. Πολύ μεγάλες απώλειες, της τάξεως του 3,97% κατέγραψε ο γαλλικός CAC 40, ενώ ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και στη χρηματιστήρια Ιταλίας και Ισπανίας.

Επιβράδυνση, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σημείωσε η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IHS Markit.
Η επιβράδυνση ήταν σημαντική στον τομέα των υπηρεσιών, αλλά με τον αντίκτυπο της Όμικρον να είναι λιγότερο έντονος σε σχέση με προηγούμενα κύματα. Αντίθετα, ο μεταποιητικός τομέας ενισχύθηκε καθώς μειώθηκαν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα