Αγορές

Στον "γνώριμο κατήφορο" επιστρέφει το χρηματιστήριο


Καμία έκπληξη στο χρηματιστήριο - όλα κινούνται σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα αναμενόμενα: Η χθεσινή ανοδική αντίδραση ήταν μόνο μία μικρή παρένθεση στην παρατεταμένη πτώση, που οδήγησε τους δείκτες σε περιοχές κρίσιμων στηρίξεων, επιτείνοντας την αβεβαιότητα για την περαιτέρω πορεία της αγοράς.

Υπό την επίδραση και του αρνητικού κλίματος που επανέρχεται στις διεθνείς αγορές, το ΧΑ πήρε σήμερα καθοδική κατεύθυνση, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον ατονεί και επικρατεί συναλλακτική άπνοια. Την τελευταία ώρα εκδηλώνεται ενδοσυνεδριακή αντίδραση και οι απώλειες έχουν περιοριστεί. Ομως η απουσία τάσης και δυναμικής είναι εμφανής.

Βασικός αρνητικός καταλύτης οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, που εγκυμονούν τον κίνδυνο νέου lockdown και πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, με ολέθριες επιπτώσεις στην οικονομία και σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους.

Αντικείμενο προβληματισμού και  τα στοιχεία αποτελεσμάτων εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών, που  δείχνουν δραματική συρρίκνωση της συνολικής  κερδοφορίας (-80%) και του συνολικού τζίρου (-20%).

Δεν έχουν εκλείψει βέβαια και οι ανησυχίες για τα τεκταινόμενα στο μέτωπο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης,που φαίνεται ότι βαίνει προς αποκλιμάκωση, αλλά δεν αποκλείεται να αναζωπυρωθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη..

Μετοχές και δείκτες

Η μεταβλητότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη σημερινή συνεδρίαση. Διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων στο πρώτο ημίωρο, παρατεταμένη διολίσθηση στη συνέχεια, ανοδική αντίδραση μετά τις 13:00,

Γενικός Δείκτης σημείωσε αρχικά +0,10% στις 625,84 μονάδες, πήγε στη συνέχεια -0,63% στις 621,24 και τώρα υποχωρεί κατά 0,25%, στις 623,80 μονάδες. Η περιοχή των 630 μονάδων που ήταν μέχρι προχθές βραχυχρόνια στήριξη, μετατρέπεται σε αντίσταση..

Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,10%, στις 1.488 μονάδες

Ο τραπεζικός δείκτης έχει κινηθεί από -1,16% μέχρι +0,94% και τώρα διατηρεί θετικό πρόσημο με οριακά κέρδη 0,10%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα