Αγορές

Ανάκαμψη-ανάσα στο χρηματιστήριο


Μετά από έξι ημέρες πτώσης με συνολικές απώλειες 6,4% στον ΓΔ και πάνω από 12% στις τραπεζικές μετοχές, το ΧΑ βρίσκει το δρόμο της ανάκαμψης, ακολουθώντας την τάση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Η βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος διεθνώς - που "μεταφράζεται" σήμερα σε άνοδο του DAX κατά 2,4% - επιδρά θετικά στην ελληνική αγορά, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για την εξέλιξη στο μέτωπο της πανδημίας.

Αντικείμενο προβληματισμού  τα στοιχεία αποτελεσμάτων εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών, που  δείχνουν δραματική συρρίκνωση της συνολικής  κερδοφορίας (-80%) και του συνολικού τζίρου (-20%).

Δεν έχουν εκλείψει βέβαια και οι ανησυχίες για τα τεκταινόμενα στο μέτωπο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης,που φαίνεται ότι βαίνει προς αποκλιμάκωση, αλλά δεν αποκλείεται να αναζωπυρωθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.

Εν πάση περιπτώσει η σημερινή ανοδική αντίδραση δίνει ανάσα στα χαρτοφυλάκια, καθώς μάλιστα συνοδεύεται από αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για μεγάλη γκάμα μετοχών,που οι τιμές τους έχουν συμπιεσθεί στη διάρκεια της πτώσης.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά από το ξεκίνημα της συνεδρίασης και τώρα κινούνται στα υψηλά ημέρας.

Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 1,80% στις 629 μονάδες, επαναπροσεγγίζοντας την περιοχή που ήταν μέχρι προχθες βραχυχρόνια στήριξη και μπορεί τώρα να μετατραπεί σε αντίσταση..

Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 1,90%, στις 1.501,8 μονάδες

Αλμα +3,45% πραγματοποιεί ο τραπεζικός δείκτης, έχοντας σημειώσει υψηλό +3,91%.

 Με θετικό πρόσημο όλες οι μετοχές του κλάδου. Προηγείται η Εurobank με +5,1%. Εθνική +3%, Alpha και Πειραιώς +2,4%, Attica Bank +1%. , .

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Βιοχάλκο +4%, ΔΕΗ +3%, Coca-Cola και ΟΛΠ +2,7%, Φουρλής και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +2,5%, ΟΠΑΠ +2,3%, ΕΥΔΑΠ +2%. Στο κόκκινο μόνο ο Σαράντης (-1,2%)..

Στα mid caps η MIG ξεκίνησε με +6,2% και τώρα γύρισε στο κόκκινο (-2,4%). Προηγούνται  με +3,6%  Αβαξ και Πλαίσιο (που παρουσίασε εντυπωσιακά αυξημένα κέρδη στο εξάμηνο). Ακολουθούν Intracom +3,2%, Cenergy +2,8%, AutoHellas +2,2%, Intrakat και Profile +1,8%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα