Επιχειρήσεις

Σε Grimaldi/Minoan το λιμάνι Ηρακλείου- Υπεγράφη η σύμβαση


Με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) από το ΤΑΙΠΕΔ στον όμιλο Γκριμάλντι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, με μεγάλη εμπορευματική και επιβατική κίνηση.

Απομένουν τυπικά η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και η μεταβίβαση των μετοχών, που προβλέπετα ότι θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου.

Στον ιταλικό όμιλο μεταβιβάζεται το 67% των μετοχών του ΟΛΗ, με τίμημα 80 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε μετά απόπλειοδοτική διαδικασία και περαιτέρω διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Απ' ευθείας συμμετοχή στην εταιρεία του λιμανιού θα έχει και η Minoan, που είναι 100% θυγατρική του ιταλικού ακτοπλοϊκού ομίλου.

Οι αγοραστές έχουν δεσμευτεί να πραγματοποιήσουν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων, που θα επιτρέψουν επέκταση των εργασιών και περαιτέρω ανάπτυξη του διαμετακομιστικού έργου.

Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν εκσυγχρονισμό των υποδομών και του μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και την "πράσινη μετάβαση" του λιμανιού,  με ηλεκτροδότηση από ανανεώσιμες πηγές και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροδότησης των ελλιμενισμένων πλοίων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα