Επιχειρήσεις

Στην κοινοπραξία Grimaldi Euromed - Μινωικές Γραμμές το λιμάνι Ηρακλείου


Η κοινοπραξία των εταιρειών Grimaldi Euromed SpA & Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ, ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ προτιμητέος επενδυτής για το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ (ΟΛΗ Α.Ε.), έναντι συνολικού τιμήματος 80 εκατ. ευρώ.

Η κατακύρωση του διαγωνισμού έγινε αφού το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση των δύο δεσμευτικών προσφορών που παρέλαβε στις 24 Απριλίου εφέτος.

Σύμφωνα με το Ταμείο, το υψηλό τίμημα που προσέφερε το εν λόγω σχήμα, το οποίο ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής και στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., αποδεικνύει την πίστη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Ηρακλείου, της Κρήτης και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Όπως επίσης αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στις διαδικασίες του Ταμείου, το οποίο λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για την αξιοποίηση κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Η αξιοποίηση της ΟΛΗ Α.Ε. εντάσσεται στο ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών της Κρήτης, με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), και του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης. 

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, μετά δε την έγκριση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί η υπογραφή των συμβάσεων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα