Επιχειρήσεις

Σε fund του Δημ. Δασκαλόπουλου η ελαιουργία «Μινέρβα»


Ως επενδυτής επιστρέφει στη βιομηχανία τροφίμων ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρώην ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας «Δέλτα»/Vivartia και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ. Μέσω του fund Diorama –του οποίου είναι βασικός εταίρος/μέτοχος- εξαγόρασε την ιστορική ελαιουργική εταιρεία «Μινέρβα», φιλοδοξώντας να την οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη  και αύξηση της κερδοφορίας της.

Εναντι τιμήματος περίπου 42 εκατ. ευρώ, το Diorama εξαγόρασε το σύνολο (100%) των μετοχών της «Μινέρβα», τις οποίες κατείχε το βρετανικό γκρουπ PZ Cussons του ελληνικής καταγωγής Γιώργου Ζοχώνη.

Το deal έκλεισε μετά από διαπραγματεύσεις τριών μηνών, κατά τις οποίες το fund του Δ. Δασκαλόπουλου πλειοδότησε έναντι του άλλου διεκδικητή, πού ήταν ο όμιλος Κίκιζα (ζυμαρικά «Μέλισσα», κονσερβοποιίες, προϊόντα τομάτας κλπ).

Η «Μινέρβα» είναι η δεύτερη σε μέγεθος  ελληνική ελαιουργία. Εχει δημιουργήσει ισχυρό brand και τα τελευταία χρόνιο επέκτεινε τις δραστηριότητες της εξαγοράζοντας μονάδες γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και την εταιρεία ξυδιού «ΤΟΡ».

Την περασμένη χρονιά πραγματοποίησε πωλήσεις 55,7 εκατ. ευρώ, με εξαγωγές 6,5 εκατ. ευρώ. Εμφάνισε καθαρά κέρδη 0,6 εκατ. ευρώ (έναντι 2,3 εκατ. στη χρήση 2017).

Διαβάστε επίσης