Επιχειρήσεις

Το fund του Δ. Δασκαλόπουλου επενδύει 5,4 εκ. στη Lariplast


Συνεχίζοντας τις στοχευμένες επενδύσεις σε δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις, το fund Diorama του Δημήτρη Δασκαλόπουλου (πρώην ιδιοκτήτη της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ) απέκτησε συμμετοχή στην εταιρεία πλαστικών Lariplast.

Οπως ανακοινώθηκε, το επενδυτικό σχήμα της Diorama - στο οποίο μετέχουν κι άλλοι επιχειρηματίες - διέθεσε 5,4 εκ. ευρώ για την απόκτηση μειοψηφικής στρατηγικής συμμετοχής, χωρίς να διευκρινίζεται το ποσοστό. Το ποσό εισφέρθηκε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η Lariplast συμπληρώνει σχεδόν μία 50ετία επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι leader στην αγορά πλαστικών ποτηριών και πωμάτων που χρησιμοποιούνται σε κρύα και ζεστά ροφήματα. Εχει μερίδιο 70% στην ελληνική αγορά, εξάγει σε 20 χώρες και δραστηριοποιείται παραγωγικά στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Διαθέτει δύο εργοστάσια στη Λάρισα και στο Marles της βοριοανατολικής Γαλλίας.

O κ. Γιάννης Τσερέπας διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lariplast δήλωσε: «Η Lariplast με τη συμφωνία αυτή θωρακίζει τις ήδη ισχυρές της βάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεθνοποίηση της. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επέκταση της διεθνούς παρουσίας μας και στη σταθερή στρατηγική μας "παράγουμε – εξάγουμε – κερδίζουμε – επενδύουμε"».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δερμάνης, partner της DECA Investments που διαχειρίζεται το Diorama, δήλωσε: «H Lariplast συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά και τα κριτήρια που έχουμε θέσει για τις επενδύσεις μας. Mε δυναμική διοίκηση, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και εξωστρέφεια. Eίναι από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν παραγωγική εγκατάσταση σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης, διαθέτοντας σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης στον κλάδο της. Η επένδυση του Diorama θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας δίνοντας την δυνατότητα στην Εταιρεία να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό πελατών, σε περισσότερες χώρες. Πιστεύουμε ότι μαζί με την δική μας βοήθεια, η Lariplast μπορεί να γίνει ένα σημαντικός περιφερειακός παίκτης στην Ευρώπη».

Για την DECA Investments, υπενθυμίζεται ότι από τον Νοέμβριο 2015 έχει υλοποιήσει σημαντικές συμφωνίες για επενδύσεις σε επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων. Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται συμμετοχές εταιρείες των κλάδων:

- Παραγωγής και εμπορίας αυτοκόλλητων ταινιών (Atlas Tapes)

- Μεταποίησης αγροτικών προϊόντων με βάση την τομάτα (Damavand)

- Ψηφιακής μουσικής (music streaming, Akazoo)

- Ψηφιακής διαφήμιση σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (in-app advertising, Minimob)

- Χάρτινων συσκευασιών και πωμάτων για παραγωγούς γάλακτος (Adam Pack)

- Παραγωγής και διάθεσης γυναικείων ρούχων, τσαντών, υποδημάτων και αξεσουάρ (Axel Accessories)

- Ψηφιακών πληρωμών (Viva Wallet Holdings).

B.K