Επιχειρήσεις

Σε εταιρεία της αμερικανικής "διαπλοκής” επενδύει ο όμιλος Libra/Λογοθέτη


 Στην Τρ. Πειραιώς ο όμιλος Libra του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη “έβαλε φέσι” 300 εκατ. ευρώ, αφήνοντας απλήρωτα δάνεια που είχε πάρει για να αγοράσει... άλλα δάνεια και για να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές. Βρίσκει όμως κεφάλαια να επενδύσει σε εταιρείες της αμερικανικής “διαπλοκής”.

Οπως έγινε γνωστό, το Libra Group απέκτησε στρατηγική συμμετοχή στην εταιρεία GreenMet, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη υποδομών για την εξόρυξη-μεταφορά σπάνιων γαιών. 

Η εταιρεία έχει ιδρυθεί από πρώην αξιωματικούς των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πενταγώνου. Στους μετόχους της περιλαμβάνονται πολλοί γερουσιαστές και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. 

Το αντικείμενο δραστηριοτήτων της ενδιαφέρει ιδιαίτερα το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, επειδή οι σπάνιες γαίες είναι ορυκτά απαραίτητα στην παραγωγή κραμάτων μετάλλων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μερών αεροπλάνων και drones, εξοπλιστικών συστημάτων, ανεμογεννητριών, smartphones, υπολογιστών, ενεργειακών δικτύων κλπ.

Ο όμιλος Libra/Λογοθέτη επενδύει λοιπόν “στα σίγουρα”, αποκτώντας στρατηγική συμμετοχή σε μια επιχείρηση που έχει την αμέριστη υποστήριξη της αμερικανικής υποστήριξης και υλοποιεί projects προωθούμενα από το Πεντάγωνο.

Η Greenmet υλοποιεί τώρα έξι επενδυτικά σχέδια 2 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας αλυσίδες εφοδιασμού των αμερικανικών βιομηχανιών με ορυκτά σπάνιων γαιών,όπως ο “πράσινος χάλυβας” και οι μαγνήτες.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα κοιτάσματα σπάνιων γαιών διαθέτει η Κίνα και οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σ' αυτά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα