Επιχειρήσεις

Σε εμπορικά αεροσκάφη VTOL επενδύει ο όμιλος Libra/Λογοθέτη


Μεγάλη επένδυση σε αεροσκάφη μεταφοράς φορτίων πραγματοποιεί ο όμιλος Libra Group του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη. Μέσω της θυγατρικής αεροπορικής εταιρίας LCI αγοράζει 20 αεροσκάφη Chaparral κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL), με οψιόν αγοράς άλλων 20.

 Σχετική συμφωνία υπεγράφη με την Elroy Air, που κατασκευάζει  τα  Chaparral στις εγκαταστάσεις της στην Καλιφόρνια.

Το Chaparral είναι το πρώτο εντελώς αυτόνομο VTOL αεροσκάφος παράδοσης φορτίων.  Είναι σχεδιασμένο για εναέρια μεταφορά εμπορευμάτων βάρους έως 225 κιλών (500 lbs) σε ακτίνα 300 ναυτικών μιλίων.  Διαθέτει υβριδικό-ηλεκτρικό σύστημα κίνησης βασισμένο σε τουρμπίνα με κατανεμημένη ηλεκτρική πρόωση. Εχει επίσης ειδικά σχεδιασμένες αεροδυναμικές αρθρωτές κάψουλες φορτίου.

Οι εφαρμογές του περιλαμβάνουν ασφαλείς, αποτελεσματικές και οικονομικά συμφέρουσες ταχυμεταφορές και εναέριες μεταφορές μικρών φορτίων για εμπορικές χρήσεις. Μπορεί ακόμη να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πυρόσβεσης, ανθρωπιστικών επιχειρήσεων  κλπ, χωρίς να χρειάζεται αεροδρόμια. 

Η LCI του ομίλου Λογοθέτη/Libra διαθέτει στόλο  σύγχρονων αεροσκαφών, τα οποία μισθώνονται σε μεγάλους φορείς εκμετάλλευσης και τελικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Πολλά από αυτά έχουν αναπτυχθεί σε κρίσιμους και κοινωνικά υπεύθυνους τομείς όπως οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η έρευνα και διάσωση και η υπεράκτια αιολική ενέργεια. Ο όμιλος Libra Group κατέχει και εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία σε περίπου 60 χώρες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα