Αγορές

Σε δίνη τα χρηματιστήρια, νέα βουτιά τραπεζικών μετοχών στο ΧΑ


Τίποτε πλέον δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει  την καταβύθιση των αγορών, που συνεχίζεται  με ταχείς ρυθμούς, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της επιδημίας κορονοϊού.

Στο ΧΑ δεν έπιασε τόπο ούτε η νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που ανοκοινώθηκαν σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς. Νέες μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές και ο κλαδικός τους δείκτης σημείωσε νέο ιστορικό χαμηλό.

Χαμηλό βαρομετρικό και στα ευρωπαϊκά  χρηματιστήρια, όπου ο DAX, χάνει 4,9%, ο FT100 του Λονδίνου είναι στο -4%, ενώ ο CAC40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,6%.
 Νέα “βουτιά” πραγματοποιεί ο Dow Jones στη Wall Street, που βυθίζεται στο -6,5%.

Sell-off και στα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι οι κρατικές δαπάνες για τη στήριξη  των επιχειρήσεων και την προστασία της δημόσιας υγείας θ οδηγήσουν σε αύξηση  των ελλειμμάτων και των δανειακών αναγκών. Οι αποδόσεις των ελληνικών χρεογράφων ανεβαίνουν αλματωδώς. Το 10ετούς κινήθηκε σήμερα κοντά στο 3,90% έχουν υπερτετραπλασιασθεί σε ένα μήνα.

Στο ΧΑ η εικόνα βελτιώθηκε την τελευταία ώρα των συναλλαγών, όταν οι βασικοί δείκτες ανέκαμψαν μετά από έντονες διακυμάνσεις και οι απώλειες περιορίστηκαν.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι -3,82% στις 473,17 μονάδες και έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 487,35.
 Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,12% στις 1.176,08 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι -11,24% και τερμάτισε – 7,99% στις 282,69 μονάδες, που είναι νέο ιστορικό χαμηλό

Διαβάστε επίσης