Αγορές

Τράπεζες -10% στο ΧΑ, απώλειες πάνω από 5% στην Ευρώπη, sell-off στα ομόλογα


Τίποτε πλέον δεν φαίνεται ικανό και αρκετό για να ανακόψει  την καταβύθιση των αγορών, που συνεχίζεται  με αδιάπτωτους ρυθμούς, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της επιδημίας κορονοϊού.

Στο ΧΑ δεν έπιασε τόπο ούτε η νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που ανοκοινώθηκαν σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς. Η πτώση επιταχύνεται, νέες δραματικές απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές και ο κλαδικός τους δείκτης σημειώνει νέο ιστορικό χαμηλό, υποχωρώντας κατά 9,5% αυτή την ώρα.

Ανάλογη εικόνα και στα ευρωπαϊκά  χρηματιστήρια, όπου οι βασικοί δείκτες (DAX, FT100, CAC40) υποχωρούν κατά 5,3%.

Sell-off και στα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι οι κρατικές δαπάνες για τη στήριξη  των επιχειρήσεων και την προστασία της δημόσιας υγείας θ οδηγήσουν σε αύξηση  των ελλειμμάτων και των δανειακών αναγκών. Οι αποδόσεις των ελληνικών χρεογράφων ανεβαίνουν αλματωδώς. Το 10ετούς  κινείται στο 3,90% έχουν υπερτετραπλασιασθεί σε ένα μήνα.

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες κινούνται τώρα κοντά στα χαμηλά ημέρας, μετά από έντονες διακυμάνσεις.
Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 3,30% στις  481 μονάδες. Νωρίτερα πήγε -3,82% στις 473,17 μονάδες. Πολλές μονάδες αφαιρεί από τον δείκτη η μετοχή της Coca-Cola,  που υποχωρεί κατά 7%.
 Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 3,20% στις 475,6 μονάδες.
 Ο τραπεζικός δείκτης  χάνει περίπου 9,55% στις 278,5 μονάδες, που είναι νέο ιστορικό χαμηλό.

Διαβάστε επίσης