Αγορές

Σε ανοδική τροχιά επανέρχεται το χρηματιστήριο


Μετά τη μικρή, γρήγορη "βουτιά" που προκάλεσαν χθες οι ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών, η χρηματιστηριακή αγορά ανακάμπτει, επιβεβαιώνοντας την ανοδική δυναμική της.

Στελέχη μεγάλων ΑΧΕ και αναλυτές  εκτιμούν ότι η αγορά θα αναζητήσει ισορροπίες στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, πριν ξεκινήσει η επόμενη ανοδική κίνηση που θα οδηγήσει τον ΓΔ σε νέα υψηλά 9ετίας.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές, που κάλυψαν τις τελευταίες μέρες πάνω από το ήμισυ του συνολικού τζίρου.

Αρνητική η επίδραση από τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια, που κινήθηκαν σε τροχιά διόρθωσης τις προηγούμενες μέρες και σήμερα εμφανίζουν οικονα σταθεροποίησης. Οριακές μεταβολές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Λονδίνο.

Αντιφατική εικόνα διαμορφώθηκε στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης. Τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα ενισχύονται νωρίτερα και οι αποδόσεις τους κινούνταν πτωτικά. Στο 3,84% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση στο ΧΑ ξεκίνησε με οριακές απώλειες και αρνητικά πρόσημα. Σταδιακά η εικόνα βελτιώθηκε καθώς οι δείκτες πήραν ανοδική κατεύθυνση.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται τώρα κοντά στο απόλυτο υψηλό ημέρας, κερδίζοντας 0,85% στις 1.202,2 μονάδες.

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,60%%, κλείνοντας στις 2.931,3 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε χαμηλό ημέρας -0,09% και υψηλό +1,74%. Τώρα κερδίζει 1,22%. Με θετικό πρόσημο όλες οι μετοχές του κλάδου. Eurobank +1,8%, Εθνική, Alpha και Τρ. Ελλάδος +1,2%, Πειραιώς +0,7%, Attica Bank +0,3%

 Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips εντυπωσιάζει η Aegean με άλμα +8,2%. Ακολουθούν Βιοχάλκο +5,5%, ΓΕΚΤΕΡΝΑ +3,2%, Autohellas +3%, ΕλβάλΧαλκόρ +2,5%,  ΕΛΠΕ +2,2%, Σαράντης και ΕΥΔΑΠ +2%.

Στο κόκκινο η Coca-Cola με απώλειες -3,9% λόγω και της αποκοπής μερίσματος.0,78 ευρώ ανά μετοχή. Jumbo -0,7%, ΟΤΕ -0,1%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα