Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Η λειτουργία ως τεμένους της Μονής της Χώρας δεν δίνει καλό μήνυμα


Η ΠτΔ, κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» και επεσήμανε ότι «έχουμε έναν δρόμο ενδιαφέροντα, ίσως και δύσκολο μπροστά μας, αλλά έχουμε συνηθίσει σ' αυτά. Οι ευρωπαϊκές εκλογές πράγματι είναι μια σημαντική πρόκληση, ειδικά στη συγκυρία που διανύουμε, γιατί η Ευρώπη έχει πετύχει πάρα πολλά σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο, ταυτόχρονα όμως έχει να αντιμετωπίσει και μια σειρά από προκλήσεις. Την κλιματική κρίση, την ενεργειακή κρίση, τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία» είπε, αναφερόμενη στην τεράστια ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί, όπως και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

«Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει η Ευρώπη να μπορέσει να τα αντιμετωπίσει, και η χώρα μας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαχείριση γιατί πρέπει να έχει ενεργή φωνή πάντοτε, όπως και προσπαθεί να έχει, και ταυτόχρονα βέβαια να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα.

Νομίζω λοιπόν ότι ο μόνος σημαντικός δρόμος εδώ είναι η συμμετοχή, γιατί η συμμετοχή στις εκλογές είναι στην ουσία συμμετοχή στη διαμόρφωση του κοινού μας ευρωπαϊκού μέλλοντος κι αυτό είναι κάτι που δεν είναι μόνο προνόμιο. Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και εύχομαι να το αντιληφθούν έτσι οι συμπατριώτες μας.

Πράγματι, οι καλές σχέσεις με τους γείτονες και η διατήρηση του διαλόγου είναι εκ των ουκ άνευ, είναι αναγκαίο πάντοτε, γιατί έτσι όχι μόνο μπορεί να έχει την ειρήνη και τις συνθήκες καλής γειτονίας αλλά να μπορεί να περνά και τα μηνύματα άμα χρειάζεται. Δυστυχώς δεν έρχονται πάντα όλα ομαλά» επεσήμανε η κ. Σακελλαροπούλου.

Έκανε αναφορά στη λειτουργία ως τεμένους της Μονής της Χώρας υπογραμμίζοντας ότι δεν δίνει καλό μήνυμα, γιατί ακριβώς πρόκειται για ένα οικουμενικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Τόνισε τη σημασία του να σεβόμαστε τις κοινές αξίες όταν θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Ευρώπη, σχέσεις καλής γειτονίας και «η προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος και μάλιστα όταν έχει αυτόν τον οικουμενικό χαρακτήρα είναι εκ των ουκ άνευ, είναι κάτι που δείχνει τον σεβασμό μας στις αξίες αυτές» κατέληξε η κ. Σακελλαροπούλου, ευχόμενη καλή επιτυχία στο ταξίδι του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα