ΕΥΖην

Saint Laurent, "No Matter How Long the Night Is": Σε ταινία μικρού μήκους η συλλογή Men S/S 2021


Το τελευταίο εξάμηνο οι οίκοι μόδας επινόησαν νέους τρόπους για να παρουσιάσουν τις κολεξιόν τους, ελέω φυσικής αποστασιοποίησης. Ο οίκος Saint Laurent παρουσίασε την ανδρική κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 με ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, σε επιμέλεια του Anthony Vaccarello.

Στο επίκεντρο του "No Matter How Long the Night Is" (Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η νύχτα) είναι μια ταινία μικρού μήκους στην οποία η Nathalie Canguilhem αιχμαλωτίζει την κολεξιόν στον ορίζοντα του Παρισιού, της Νέας Υόρκης και του Πεκίνου.

Ο οίκος περιγράφει το πρότζεκτ ως μια «μοναδική εικονική και πραγματική εμπειρία» που γιορτάζει την τελευταία ανδρική κολεξιόν με μια ποικιλία τρόπων: βίντεο, online εμπειρία διευρυμένης πραγματικότητας, τρισδιάστατες εικόνες οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με το σημείο θέασης, αφίσες, κρυμμένα στίκερ, φωτογραφικούς τοίχους, ακόμη και μια playlist μουσικής.

«Ένα διαρκές και ταυτόχρονο παιχνίδι ηχούς δημιουργεί έναν ανέφικτο διάλογο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας» λένε από τον Saint Laurent.

Η ταινία μικρού μήκους ήταν σύλληψη του ίδιου του Vaccarello, τη σκηνοθέτησε η Canguilhem και ανοίγει με λήψεις μοντέλων που, με την ανατολή του ήλιου, έχουν κουρνιάσει σε απίστευτα υψηλά κτήρια.

Ο φακός κινείται ελεύθερα μεταξύ των τριών πόλεων, με μια σειρά σκηνών στις οποίες νεαροί ντυμένοι με δημιουργίες του Saint Laurent τρέχουν πάνω στις στέγες ή διαπερνούν τζάμια παραθύρων.

Με soundtrack μια σύνθεση για πιάνο του SebastiAn, η ταινία που αψηφά τη βαρύτητα κλείνει με ένα ντεφιλέ δίπλα από τον Πύργο του Άιφελ ενώ έχει πέσει το σκοτάδι και το παρισινό μνημείο θαμπώνει με ένα show φώτων.

Διαβάστε επίσης