Αγορές

Ρίχνει τον πήχυ για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές η BofA


"Αρνητική" παραμένει η BofA Merrill Lynch όσο αφορά τις ελληνικές τράπεζες, ρίχνοντας περαιτέρω τον πήχυ στις τιμές - στόχους και αναθεωρώντας τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία στον κλάδο.

Οι πιο σημαντικές αναθεωρήσεις αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς, της οποίας η τιμή-στόχος μειώνεται στα 2 ευρώ από 3,23 ευρώ, κυρίως λόγω των εκτιμήσεων για χαμηλότερη κερδοφορία για αρκετό διάστημα.

Ο επενδυτικός οίκος αναμένει τώρα ότι οι δείκτες των δανείων θα δεχθούν ισχυρές πιέσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς η τράπεζα προχωρά σε βαθιά αναδιάρθρωση και το κόστος του ρίσκου παραμένει υψηλό για την κάλυψη των επισφαλών δανείων. Η σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει underperform.

Όσο αφορά στην Alpha Bank, η τιμή στόχος μειώνεται στα 1,25 από 1,60 ευρώ, λόγω του ότι διατηρεί το κόστος ρίσκου υψηλότερα για μεγαλύτερο διάστημα (σύσταση underperform).

Για την Εθνική Τράπεζα η νέα τιμή - στόχος τοποθετείται στα 2,89 ευρώ από 3,10 ευρώ (σύσταση neutral) και για τη μετοχή της Eurobank στα 1,19 ευρώ από τα 1,17 ευρώ (σύσταση neutral).

Η Bank of America Merrill Lynch επισημαίνει ότι, ενώ οι τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν τα επισφαλή δάνεια, τα ενυπόθηκα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) παραμένουν επίμονα υψηλά, και η μείωση των στρατηγικών κακοπληρωτών δεν φαίνεται να έχει μπει σε έναν ικανοποιητικό ρυθμό.

"Οι πωλήσεις NPEs έρχονται στο προσκήνιο και θεωρούμε ότι υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης των εσόδων", αναφέρει, ενώ κάνει λόγο και για "απουσία θετικών καταλυτών".

Διαβάστε επίσης