Υγεία

Ρινοπλαστική και 2 ακόμη πλαστικές επεμβάσεις που επιλέγουν οι άνδρες


Άλλο ένα ταμπού στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής σπάει και δεν είναι άλλο από τις επεμβάσεις στους άνδρες. Και το "δυνατό φύλο" υπέκυψε στη γοητεία των αισθητικών επεμβάσεων, όπως η ρινοπλαστική. Σύμφωνα λοιπόν με το statista 6.536 ρινοπλαστικές πραγματοποιούνται στην Αμερική κάθε χρόνο. 

Μάλιστα είναι κοινός τόπος για τους χειρουργούς στην Αμερική, ότι το ανδρικό κοινό αυξάνεται σταδιακά σε ετήσια βάση. Πλέον οι άνδρες είναι πιο βέβαιοι για την αποφασή τους να προσέξουν την εμφάνισή τους. Ποιες είναι όμως οι επεμβάσεις, που επιλέγουν οι άνδρες στην πλειονότητά τους;

1.    Ρινοπλαστική για αναδιαμόρφωση μύτης

Οι περισσότεροι άνδρες συνήθως καταφεύγουν στη ρινοπλαστική για να περιποιηθούν τη μύτη τους. Χάρη σε αυτή μπορούν να αναδείξουν την αρμονία του προσώπου και να αναδιαμορφώσουν τις αναλογίες. Πέραν αυτού μπορούν να διορθώσουν και αναπνευστικά προβλήματα εκ γενετής ή ύστερα από τραυματισμό.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών 52,660 άνδρες έκαναν ρινοπλαστική το 2018, δηλαδή πάνω από το ένα τέταρτο των γυναικών, που έκαναν την ίδια επέμβαση. Έτσι η συγκεκριμένη αισθητική παρέμβαση κατατάσσεται στις προτιμότερες μεταξύ των ανδρών.

2.    Ανάδειξη των μυών με λιποαναρρόφηση ή λιπογλυπτική

Αν κάτι έχουν να καυχώνται οι άνδρες, αυτοί είναι οι κοιλιακοί τους. Προκειμένουν λοιπόν να δείχνουν πιο μυώδεις, πολλοί άνδρες απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό για να τους βοηθήσει να αναδείξουν τους γραμμωμένους μύες τους.
Μέσω της λιποαναρρόφησης αφαιρείται το περιττό λίπος από σημεία του κορμού, όπου δεν είναι απαραίτητο. Με τη λιπογλυπτική τα αποθέματα λίπους επανατοποθετούνται στο σώμα, σε σημεία όμως, που είναι χρήσιμα. Έτσι οι ειδικοί κατορθώνουν να μειώσουν μύες, όπως οι δικέφαλοι, οι δελτοειδείς ή κοιλιακοί.

3.    Βλεφαροπλαστική για νεανικό βλέμμα

Όπως μια νέα μαμά δικαιούται τη βλεφαροπλαστική για να δείχνει το βλέμμα της πιο ξεκούραστο ύστερα από πολλά άϋπνα βράδια, έτσι κι ένας νέο μπαμπάς. Οι άνδρες κατά βάση επιλέγουν την αφαίρεση του περιττού ιστού από το άνω βλέφαρο για να βελτιώσουν την όρασή τους. Μια ακόμη επέμβαση που είναι δημοφιλής στους άνδρες. Τα κίνητρα; Η βελτίωση της όρασης, η πιο νεανική εμφάνιση ή η περισσότερη αυτοπεποίθηση. 

Ενέσιμα και μη επεμβατικές θεραπείες που προτιμούν οι άνδρες

Σας ξενίζει η ιδέα; Κι όμως και οι άνδρες επιλέγουν μικροεπεμβάσεις στην εμφάνισή τους, όπως το botox ή τα fillers, την αποτρίχωση ή τα χημικά peeling. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών αυτές οι αισθητικές περιποιήσεις αντιστοιχούν στο 1,092,103 από τις 1,306,844, που κάνουν οι άνδρες στην Αμερική σε ετήσιο επίπεδο.
Όσο για τις επεμβάσεις που απαιτούν νυστέρι, μπορεί προς το παρόν να μην υποκύπτουν πολλοί άνδρες, όμως ο αριθμός τους όλο και αυξάνεται!

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις