Τουρισμός

Ρέθυμνο, Percussion B[eat]s: Φεστιβάλ που συνδυάζει μουσική κρουστών με κουζίνες του κόσμου


Στις 20 και 21 Ιουλίου 2021

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ θα γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου, με τη μουσική των κρουστών η οποία θα ενωθεί με τη γαστρονομία από κουζίνες του κόσμου μαζί με την φημισμένη κουζίνα της Κρήτης.

Πρόκειται για το Rethymnon Percussion Festival "Percussion B[eat]s" (Κρουστά και Γαστρονομία) που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στην Πλατεία Μικρασιατών 20-21 Ιουλίου.

Ο Δήμος Ρεθύμνης στο πλαίσιο του καλοκαιρινού φεστιβάλ (20 έως 24 Ιουλίου) έχει ενσωματώσει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα ευρύτερο κοινό μέσω του «PERCUSSION B[EAT]S» να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει καλύτερα την ιδιαίτερη αλλά και ξεσηκωτική -όπως τη χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές- μουσική των κρουστών.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

Γαστρονομία «Percussion B [eat]s», Live & Performances, εκπαιδευτικές δράσεις και έκθεση φωτογραφίας/προβολή.

Τέσσερεις ήπειροι Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική, που θα εκπροσωπούνται στο Rethymnon Percussion Festival θα χαρίσουν μουσική, παραστατικές τέχνες και εικαστικά στον ρυθμό των κρουστών.

Όσοι βρεθούν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, θα μπορέσουν να βιώσουν το πώς συνδέονται τα κρουστά με τη γαστρονομία, μέσω της μουσικής.

Γνωστοί και επιδέξιοι καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες μεταξύ άλλων σε βραζιλιάνικους ρυθμούς με μια διεθνή ομάδα New Circus που κάνει τα πάντα: χορεύει, τραγουδάει, παίζει μουσική, κάνει ακροβατικά και ζογκλερικά με τον τομέα της εκπαίδευσης να έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ.

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ είναι η γνωριμία των παιδιών με τη μουσική και τα κρουστά, η επιμέρους επιμόρφωση σπουδαστών μουσικής ή μουσικών αλλά και η εν γένει καλλιτεχνική όσμωση που θα προκύψει μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Θα υπάρξουν σεμινάρια και δράσεις όπως: «Η παραδοσιακή Μουσική στο σήμερα» (από 15 ετών), σεμινάριο για τους τρόπους εξέλιξης και ανανέωσης της παραδοσιακής μουσικής με σύγχρονα μέσα και σύγχρονα μουσικά όργανα. «Η Γλώσσα των Κρουστών» (από 10 ετών), εργαστήρι για τις βασικές αρχές του ρυθμού ως γλώσσα μέσα από το πρίσμα των βραζιλιάνικων ρυθμών.

Παράλληλα θα παρουσιασθεί έκθεση φωτογραφίας και προβολή video, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό από τις 20 έως τις 24 Ιουλίου με θέματα όπως: «Ρέθυμνο: Μια διαφορετική προσέγγιση. Κρουστά Οπτικοακουστικό υλικό για την ιστορία των μουσικών οργάνων των κρουστών και τους καλλιτέχνες».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα