Αγορές

Ράλι της Attica Group - Ανοδος 70% σε μία εβδομάδα! - Το deal με MIG- Τρ. Πειραιώς


Με νέο άλμα +9,8% στη σημερινή συνεδρίαση συνεχίζεται το ράλι της μετοχής της Attica Group (ΕΠΑΤΤ), που καταγράφει κέρδη πάνω από 70% σε λιγότερο από μία εβδομάδα!

Με αυτή την άνοδο η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έχει αυξηθεί από περίπου 208 εκατ. ευρώ σε 351,8 εκατ.,

 Είναι το αποτέλεσμα του σύνθετου deal ανταλλαγής χρέους με μετοχές, που υλοποιήθηκε στους κόλπους του ομίλου της Τρ. Πειραιώς και "απογείωσε" την εξωχρηματιστηριακή αποτίμηση της Attica Group.

Με τη συμφωνία αυτή, χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεσο την θυγατρική της Strix Holdings, η τράπεζα εκχώρησε απαιτήσεις και πήρε μετοχές του εισηγμένου ακτοπλοϊκού ομίλου σε τιμή υπερδιπλάσια (+168%) από τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.

Στην Strix Holdings η Τρ. Πειραιώς έχει μεταφέρει τις συμμετοχές της σε επιχειρήσεις εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα. Στην εταιρεία αυτή, την οποία διαχειρίζεται η βρετανική Blantyre, είχαν εκχωρηθεί επίσης οι ανεξόφλητες ομολογίες δύο ομολογιακών δανείων που έχει εκδώσει η MIG και τα κάλυψε η Τρ. Πειραιώς.

Σε συνεννόηση προφανώς με την τράπεζα, η Strix πρότεινε στη MIG να ανταλλάξει αυτές τις ομολογίες (συνολικού ποσού 443,8 εκατ. ευρώ) με το 79,38% των μετοχών της Attica Group, τις οποίες κατέχει η MIG.

 Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής ανέβαζε την αποτίμηση της Attica Group σε περίπου 560 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ήταν εκείνη την ημέρα μόλις 208 εκατ. ευρώ.

Η αγορά είδε σ' αυτή την τεράστια διαφορά την προοπτική ανόδου της μετοχής. Μεγάλα χαρτοφυλάκια, επενδυτές και Traders έσπευσε να επωφεληθούν, δίνοντας μεγάλη ώθηση στη μετοχή.

Το σημαντικό είναι ότι μαζί με την τιμή που ανεβαίνει, αυξάνεται και η εμπορευσιμότητα, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν μηδαμινή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα