Επιχειρήσεις

Ράλι μετοχών Βιοχάλκο και Cenergy ενόψει deal με Nexans


Εκρηκτική άνοδο (+8,5%) σημειώνουν στο ΧΑ οι μετοχές της Βιοχάλκο και της θυγατρικής της Cenergy, λόγω των προσδοκιών που δημιουργεί το κυοφορούμενο deal  με τον γαλλικό  όμιλο Nexans για τη συγκρότηση κοινού επιχειρηματικού σχήματος στον κλάδο κατασκευής καλωδίων.

Οι δύο μετοχές συνεχίζουν ουσιαστικά την κούρσα που ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες, όταν διέρρευσαν προφανώς οι πρώτες πληροφορίες για το συζητούμενο deal.
 Επισημαίνεται ότι η μετοχή της Βιοχάλκο έχει κερδίσει περίπου 50%(!) τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Στο ίδιο διάστημα η μετοχή της Cenergy έχει σημειώσει άνοδο 40%, ενώ από τις αρχές Οκτωβρίου κερδίζει 90%!

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις αφορούν την απόσχιση του κλάδου καλωδίων της Cenergy και τη συγχώνευση του με την εδώ θυγατρική της Nexans, η οποία διαθέτει μεγάλη μονάδα κατασκευής καλωδίων.

Στη νέα εταιρεία που θα προκύψει, η Cenergy θα είναι πλειοψηφών μέτοχος.  Πέραν των υπεραξιών που θα εγγράψει από τη συγχώνευση, μεγάλο όφελος θα αποκομίσει από τη συνεργασία της με τη Nexans, που είναι ένας από τους παγκόσμιους leaders στον κλάδο καλωδίων.
 Το νέο σχήμα θα αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις δυνατότητες που δίνουν τα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης των ελληνικών νησιών και οι μεγάλες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  που πραγματοποιούνται ή σχεδιάζονται στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα