Επιχειρήσεις

Συζητείται deal Cenergy/Βιοχάλκο με Nexans


Επιχειρηματική σύμπραξη με τον γαλλικό όμιλο Nexans διαπραγματεύονται η Cenergy και η μητρική της Βιοχάλκο, Η σύμπραξη αφορά την  ενοποίηση των κλάδων παραγωγής καλωδίων, ή αλλου είδους συνεργασία σ ' αυτόν τον τομέα, με στόχο της επίτευξη οικονομιών κλίμακας και συνεργειών.

Απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι δύο εισηγμένες εταιρείες επιβεβαίωσαν σχετικά δημοσιεύματα, διευκρινίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

 Επισημαίνεται ότι η Cenergy διαθέτει δύο ξεχωριστούς επιχειρηματικούς βραχίονες, καθώς προήλθε από τη συγχώνευση των "Σωληνουργείων Κορίνθου" με τα "Ελληνικά Καλώδια" - δύο θυγατρικών της Βιοχάλκο που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά αντικείμενα.

Ο γαλλικός όμιλος Nexans έχει στην Ελλάδα θυγατρική εταιρεία κατασκευής καλωδίων και κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Το συζητούμενο deal  θα αφορά ενδεχομένως απόσχιση του κλάδου καλωδίων  της Cenergy και εισφορά του σε θυγατρική της Nexans, ή σε άλλη κοινή εταιρεία.

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών

Ωσπου να αποσαφηνισθεί κατά πόσο αληθεύουν ο πληροφορίες και αν επίκειται κάποιο deal, το Χρηματιστήριο ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Cenergy και της Βιοχάλκο, καθώς και των συμβολαίων τους στα Παράγωγα.

Εκτός διαπραγμάτευσης τέθηκε προσωρινά η μετοχή της Viοhalco και στο χρηματιστήριο του Βελγίου, όπου είναι εισηγμένη παράλληλα με το ΧΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις