Πολιτική

Pulse: Κυριαρχία ΝΔ, κρατάει τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ - Αντίπαλος της κυβέρνησης η ακρίβεια


Την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε απόψε το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Η μέτρηση έγινε από την 1η έως τις 3 Απριλίου και άρα έχει συμπεριλάβει όλο το πολιτικό κλίμα από την πρόταση δυσπιστίας αλλά και την ένταση των προηγούμενων ημερών εντός και εκτός Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη. 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 28,5% - στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 13% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%. Η Ελληνική Λύση και σε αυτή τη μέτρηση εμφανίζεται τέταρτο κόμμα με ποσοστό 8%. Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 11,5%

Στην εκτίμηση ψήφου με κατανεμημένες της ψήφους των αναποφάσιστων η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της στο 33% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 15%. Στο 12,5% καταγράφεται το ΠΑΣΟΚ ενώ η Ελληνική Λύση εμφανίζει ποσοστό 9% έναντι 8,5% του ΚΚΕ. 

Η ακρίβεια «καίει» την κυβέρνηση 

Η ακρίβεια αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για τους πολίτες οι οποίοι το αξιολογούν ως το θέμα που τους απασχολεί περισσότερο σε ποσοστό 44% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ασφάλεια / εγκληματικότητα με ποσοστό 7%. Το θέμα της παιδείας που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια βρίσκεται στο 2% ενώ τα Τέμπη καταγράφονται με ποσοστό 3%.

Οι πολίτες, σημειώνεται, πως σε ό,τι αφορά στο θέμα των Τεμπών και σε ποσοστό 61% αντιμετωπίζουν σίγουρα και μάλλον θετικά την πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη σύσταση προκαταρκτικής Επιτροπής. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της κομματικής τοποθέτησης των ερωτηθέντων καθώς ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ συμφωνεί με αυτό το ενδεχόμενο. 

 Δεν «περνάει» το αίτημα Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές 

Το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για παραίτηση Μητσοτάκη και πρόωρες εκλογές δεν αντιμετωπίζεται θετικά από την πλειονότητα των ερωτηθέντων. Ποσοστό 51% το αντιμετωπίζει αρνητικά ενώ θετικά το βλέπει ποσοστό που φθάνει στο 35% - σίγουρα πολύ υψηλότερο από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που σημαίνει πως πίσω από το συγκεκριμένο αίτημα στοιχίζονται ψηφοφόροι και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Δεύτερος καταλληλότερος ο... κανένας

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, στο συγκεκριμένο ερώτημα, παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 34% ενώ ακολουθεί ο... κανένας με ποσοστό 23%. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 12% 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις