Αγορές

Πτώση πάνω του 2% καταγράφει η τιμή του πετρελαίου


Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν πτώση άνω του 2% σήμερα, λόγω των προβλέψεων για ασθενέστερη ζήτηση και της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού παρά τις εκτιμήσεις για παρατεταμένη μείωση της παραγωγής στο πλαίσιο συμφωνίας υπό τον ΟΠΕΚ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν πτώση 1,69 δολαρίων, ή 2,71%, στα 60,60 δολάρια το βαρέλι στις 12:07 ώρα Ελλάδας. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 1,56 δολαρίων, ή 2,93%, στα 51,71 δολάρια το βαρέλι.

Χθες, η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA) αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου και την αμερικανική παραγωγή αργού το 2019.

Η απρόσμενη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων επίσης διατήρησε υπό πίεση τις τιμές. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Ιουνίου στα 482,8 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API).

Διαβάστε επίσης